Šis vertinamasis vizitas vyks remiantis Vilniaus ir Minsko dvišaliu susitarimu.

Anot ministerijos, vizito metu inspektoriai turės galimybę gauti informaciją apie dalinio struktūrą, jame tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus ir skaičių, taip pat bus galima apžiūrėti jų pavyzdžius.

Lankydamiesi brigados padaliniuose ir bendraudami su ten tarnaujančiais kariais inspektoriai galės artimiau susipažinti su dalinio kasdienine veikla.

Vizitas vyks pagal 2011 metų Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Vienos dokumentą. Jis įpareigoja organizacijos valstybes nares kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus ir karinį biudžetą, taip pat iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą.

Lietuvos ir Baltarusijos dvišalis susitarimas numato, kad abi valstybės kasmet keisis papildoma karine informacija nustatytu formatu ir turės galimybę pasirinktinai atlikti vieno kaimyninės šalies karinio dalinio vertinamąjį vizitą.

Baltarusijos ginklų kontrolės inspektoriai šiemet jau lankėsi Lietuvoje tarptautinių pratybų „Geležinis Vilkas 2019“ metu.

Savo ruožtu Lietuvos ginklų kontrolės inspektoriai Baltarusijos karinio dalinio vertinimą pagal dvišalį susitarimą planuoja atlikti vėliau šiais metais.