„Vyriausybė laikosi pozicijos, kad galutiniai teismo sprendimai turi būti vykdomi. Tai tokios pozicijos ir laikysis“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Taip jis kalbėjo Druskininkų valdžiai nusprendus paprašyti Vyriausybės leidimo „dvarą“ perimti visuomenės reikmėms.

Savivaldybė siūlo taikiai susitarti ir negriauti pastato, o jame įkurti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklą.

Pasak premjero, atsakingos ministerijos išnagrinės kurorto savivaldybės prašymą, tačiau jos turėtų pasisakyti, kad teismų sprendimai turi būti vykdomi.

„Kitokios teisinės praktikos šiuo metu aš neįsivaizduoju“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Druskininkų valdžia sako, kad sutiktų keisti Vijūnėlės „dvaro“ paskirtį ir taip pašalinti pagrindinį teismų patvirtintą pažeidimą – kad jo gyvenamoji paskirtis neatitinka teritorijų planavimo dokumentų.

Siūlymui perimti Vijūnėlės „dvarą“ visuomenės reikmėms pritaria ir pastato savininkas verslininkas Žilvinas Povilonis. Pasak jo, suma, už kurią jis perleistų Vijūnėlės „dvarą“, būtų derybų klausimas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas liepą antrą kartą nusprendė, kad neteisėtai pastatytas Vijūnėlės „dvaras“ turi būti nugriautas.

Ž. Povilonis praėjusį ketvirtadienį BNS sakė esąs pasiruošęs vykdyti teismo sprendimą ir jau pasirinkęs rangovą, kuris pastatą nugriautų – Alytaus statybų bendrovę „Expolita“.

Verslininkas dėl žalos atlyginimo už nugriautą pastatą yra kreipęsis į teismą ir nurodo, kad ji siekia 1,8 mln. eurų.