„Tai yra politinė koalicija, sudaryta sutartis, aš tikrai vertinu visus savo ministrus, kurie dirba ir kurie galėtų dirbti. (..) Jeigu po 2020 m. (Seimo rinkimų. - ELTA) pasikeis dauguma, tie ministrai, kurie dirba gerai, toliau galėtų dirbti“, – po Vyriausybės pasitarimo trečiadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Jis pažymėjo, kad nėra asmeniškai nusiteikęs prieš R. Masiulį.

„Šiandien yra toks politinis sutarimas ir tos atsakomybės sritys pagal koalicijos sutartį atitenka kitoms politinėms jėgoms, ir tą reikia matyti ir į tai atsižvelgti. Tai yra tik su tuo susiję dalykai, ne su personalijomis, ne su asmenybėmis“, – pridūrė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad, prezidentui G. Nausėdai ir premjerui S. Skverneliui susitinkant dėl naujos Vyriausybės formavimo, galutinai nesutariama dėl naujų ministrų paskyrimo.

G. Nausėda yra pareiškęs poziciją, kad dabartinis susisiekimo ministras R. Masiulis, kurį pagal naujos koalicijos sutartį turėtų pakeisti Lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos siūlomas Vladislavas Kondratovičius, dirba gerai ir turėtų tęsti vadovavimą Susisiekimo ministerijai.