Buvęs Tauragės rajono savivaldybės mero patarėjas Dovydas Kaminskas, administracijos direktorius Modestas Petraitis ir buvęs jo pavaduotojas Vytautas Navickas laiku ir tinkamai nedeklaravo pareigų savivaldybės administracijos viešųjų pirkimų komisijose. VTEK vienbalsiai nusprendė, kad tokiais veiksmais šie asmenys pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

Pareiga deklaruoti privačius interesus nuo pernai sausio taikoma ir viešojo pirkimo komisijos nariams, asmenims, perkančiosios organizacijos vadovo paskirtiems atlikti supaprastintus pirkimus bei viešųjų pirkimų procedūrose dalyvaujantiems ekspertams. Šie asmenys deklaracijas turi pateikti elektroninėmis priemonėmis ne vėliau nei iki dalyvavimo viešojo pirkimo procedūrose pradžios. Jų pateiktų privačių interesų deklaracijų duomenys pagal įstatymą yra vieši ir skelbiami VTEK interneto svetainėje.

Pasak VTEK pranešimo, tyrimų metu nustatyta, kad D. Kaminskas, M. Petraitis ir V. Navickas 2018 m. ėjo pareigas savivaldybės viešųjų pirkimų komisijose, tačiau šios aplinkybės nė vienas iš jų laiku nenurodė savo privačių interesų deklaracijose, nors tuo metu pastarąsias ir tikslino naujais duomenimis.

Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidę privačių interesų deklaravimą reglamentuojančias Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami.

Tyrimus VTEK atliko nepritarusi Tauragės rajono savivaldybėje atliktų tyrimų išvadoms.