Į prezidento pastabas netruko sureaguoti ir pats meras, savo sprendimo priežastis išdėstęs socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Jūsų Ekscelencija Prezidente,

Ačiū, kad įsijungėte į šią diskusiją. Tai jautrūs klausimai, ir juos reikia spręsti aukščiausiu lygiu. Juolab kad į Vilnių, kaip į mūsų sostinę, žiūri ne tik Lietuvos piliečių, bet ir pasaulio akys“, - pradėjo viešą kreipimąsi R. Šimašius.

Mero teigimu, lentelę nuimti buvo nutarta po gautų komisijos išvadų, esą generolas Vėtra dalyvavo steigiant žydų getą.

DELFI primena, kad diskusijos visuomenėje bei tarp politikų prasidėjo tuomet, kai šeštadienio naktį „Grindos“ darbuotojai nukabino karininko Jono Noreikos - Generolo Vėtros atminimui skirtą lentelę nuo Mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos pastato sienos.

R. Šimašius sakė, jog lentą nuimti apsisprendė siekdamas, kad būtų taikomas „vienodas principas“ visiems atminimo ženklams, kurie susiję su totalitariniais režimais – tiek kalbant apie Žaliojo tilto skulptūras, nukeltas prieš ketverius metus, tiek apie ženklą J. Noreikai. Lenta buvo nuimta paryčiais, tad tokia netikėta operacija praėjusio šeštadienio naktį dar labiau suskaldė visuomenę ir įbaugino bibliotekos darbuotojus.