Atminimo ir maldos vakarą ves sunkiai per Medininkų žudynes sužeistas, tik per stebuklą likęs gyvas, Lietuvos evangelikų reformatų generalinis superintendentas Tomas Šernas. Vakaro metu maldomis, giesmėmis ir prisiminimais bus pagerbiamas tarnyboje nužudytų pareigūnų atminimas.

Tokie atminimo vakarai Medininkų žudynių liudininko T. Šerno iniciatyva rengiami jau ne vienerius metus, pažymima Muitinės departamento pranešime. Juose susirenka žuvusiųjų giminės ir artimieji, Valstybės ir institucijų vadovai, dalyvauja Medininkuose nužudytų pareigūnų tarnybos draugai ir kolegos, visuomenės atstovai.

Liepos 31-ąją sukaks 28 metai, kai 1991 m. ankstų vidurvasario rytą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje per omonininkų išpuolį buvo nušauti septyni muitinės, policijos ir pasienio pareigūnai. Medininkų pasienio kontrolės poste šaltakraujiškai buvo nužudyti savo pareigas ėję Vilniaus muitinės inspektoriai – Antanas Musteikis, Stanislovas Orlavičius ir Ričardas Rabavičius, Vidaus reikalų ministerijos Policijos departamento greitojo reagavimo rinktinės „Aras“ policininkai – Mindaugas Balavakas ir Algimantas Juozakas, Policijos departamento Kelių policijos valdybos policininkai – Juozas Janonis ir Algirdas Kazlauskas.