Druskininkų savivaldybės Komunikacijos skyriaus vyr. specialistas Laimutis Genys DELFI patvirtino, kad Tarybos posėdyje buvo nuspręsta kreiptis į Vyriausybę dėl Vijūnėlės „dvaro“ perėmimo.

„Buvo nuspręsta, kad kreipsis dėl pastato Druskininkų savivaldybėje perėmimo visuomenės poreikių tenkinimui“, – teigė L. Genys.

L. Genio teigimu, posėdyje dalyvavo 19 Tarybos narių, 17 balsavo „už“. Iš viso Taryboje dirba 25 nariai.

Savivaldybės kreipimesi teigiama: „Druskininkų savivaldybė yra atvira ir kitokiems Lietuvos Respublikos Vyriausybės pasiūlymams dėl kompleksinio situacijos sprendimo. Druskininkų savivaldybės nuomone, jokių sprendimų nepriėmimas reikš didesnes išlaidas (žalos atlyginimo, griovimo, teisininkų ir kt.) ir neprognozuojamas rizikas (tokias kaip neigiama EŽTT sprendimas ir su tuo susijęs proceso atnaujinimas), kurios bus finansinė našta Druskininkų ir Lietuvos gyventojams.

Šis dokumentas nėra ir negali būti aiškinamas kaip visiškas ar dalinis bet kokių reikalavimų, atsakomybės atvejų ir/ar faktų arba kitų teisiškai reikšmingų aplinkybių pripažinimas. Šis dokumentas yra skirtas tik Lietuvos Respublikos Vyriausybei ir tik su vienu tikslu – pasiūlyti bendradarbiavimo vertinant taikaus ginčų sprendimo perspektyvas galimybes. Šalims nepasiekus susitarimo šis dokumentas Druskininkų savivaldybės bus laikomas nesukeliančiu teisinių pasekmių“.

Praėjusią savaitę kreipimąsi dėl noro išsaugoti Vijūnėlės „dvarą“ Vyriausybei įteikė ir Seimo nariai. Kreipimąsi, kuris buvo skirtas Sauliui Skverneliui, pasirašė dvidešimt Seimo narių.

Tiesa, nors sprendimui kreiptis į Vyriausybę pritarė didžioji Tarybos narių dauguma, kiek anksčiau Tarybos narys, konservatorius Konstatntinas Rečkovas dėl bandymo išsaugoti „dvarą“ kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Generalinę prokuratūrą.

Kaip anksčiau skelbė BNS, tokiam siūlymui pritaria ir pastato savininkas verslininkas Žilvinas Povilonis. Jo teigimu, suma, už kurią jis perleistų Vijūnėlės „dvarą“ visuomenės poreikiams, būtų derybų klausimas.

DELFI primena, kad Lietuvos aukščiausiasis teismas (LAT) jau prieš dvejus metus nusprendė, kad Vijūnėlės „dvaras“ turi būti nugriautas.

Tuomet pastato savininkas, nors teigė, kad paklus teismo sprendimui, skundėsi, kad negauna Druskininkų savivaldybės sprendimo sunkiasvore technika atlikti darbus parko teritorijoje.

Šių metų liepą dvaras buvo pradėtas ardyti. Dėl vėlavimo atlikti įpareigotus darbus savininkui jau buvo pradėtos skaičiuoti baudos.

Vijūnėlės „dvaras“: