Viešai paskelbtame savivaldybės kreipimosi projekte rašoma, kad tokiu būdu būtų keičiama pastato paskirtis ir pašalintas pagrindinis pažeidimas – kad jo gyvenamoji paskirtis neatitinka teritorijų planavimo dokumentų.

Tokiam siūlymui pritaria ir pastato savininkas verslininkas Žilvinas Povilonis. Pasak jo, suma, už kurią jis perleistų Vijūnėlės „dvarą“ visuomenės poreikiams, būtų derybų klausimas.

Tuo metu Druskininkų tarybos narys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Druskininkų skyriaus pirmininkas Konstantinas Rečkovas dėl bandymų išsaugoti Vijūnėlės „dvarą“ kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir Generalinę prokuratūrą, rašė portalas 15min.lt.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) liepą antrą kartą nusprendė, kad neteisėtai pastatytas Vijūnėlės „dvaras“ turi būti nugriautas.

Ž. Povilonis praėjusį ketvirtadienį BNS sakė esąs pasiruošęs vykdyti teismo sprendimą ir jau pasirinkęs rangovą, kuris pastatą nugriautų – Alytaus statybų bendrovę „Expolita“.

Verslininkas dėl žalos atlyginimo už nugriautą pastatą yra kreipęsis į Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmus ir nurodo, kad žala siekia 1,8 mln. eurų.

Autorius: Paulius Viluckas