„Šią puikią dieną, šį puikų savaitgalį jūs turite galimybę padaryti tai, ko iki šiol nepavyko – pirmą kartą pamatyti jūrą, taip?“ – paklausė vaikų Prezidentas ir išgirdo vieningą vaikų „taip“.

„Pats esu klaipėdietis, jūrą pamačiau labai anksti, bet žinote, pirmas jausmas buvo – na, negali būti ji tokia didelė, vis tiek kažkur turi matytis krantas. Man sakė, kad kitame krante yra Švedija. Aš taip stengdavausi ją pamatyti ir taip įtempdavau akis. Vaikystėje jos pas mane dar buvo geresnės, mažiau knygų buvau perskaitęs, ir vis tiek nepamatydavau. Galbūt šiandien kažkuriam iš jūsų labai geromis akimis pavyks visgi pamatyti. Jūra yra nuostabi, ji teikia daug malonumų, bet teikia ir daug pavojų, tad būkite atsargūs“.

Pirmoji ponia sulaukė džiugių vaikų emocijų ir juos išjudino pakviesdama pakelti rankas ir sušukti, kas myli laisvę, gerą orą ir vasarą.

„Lekiam visi prie jūros“, – šypsodamasi pakvietė Diana Nausėdienė mažuosius.

G. Nausėda su pirmąja ponia Diana specialiai šiai šventei pasirūpino patogia avalyne, tad pasveikinę vaikus kartu pakvietė Palangos tiltu likusius metrus iki jūros leistis bėgte. Mažieji mielai priėmė iššūkį.

Ši akcija vyksta ketvirtus metus. Palanga prisijungė prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ bei tokiu būdu nusprendė padovanoti šalies vaikams nepamirštamų vasaros akimirkų. Kartu tai yra visų palangiškių dovana vaikams, kurie dar nė karto neturėjo galimybės pamatyti jūrą.