„Mums, kaip opozicinei partijai ir frakcijai, su S. Skverneliu dirbti įmanoma, dažnu atveju tai yra ir konstruktyvu. Su R. Karbauskiu, deja, to bendradarbiavimo neišeina, atrodo, ir dėl tokių žmogaus ideologinių nuostatų, ir dėl charakterio savybių. Jis nemato reikalo prieiti, pasitarti, aptarti, o viską tik vienasmeniškai nori diktuoti“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio vadovas pažymi, kad Agnę Širinskienę pakeisti į Audronę Jankuvienę „tvarkiečių“ frakcijoje buvo asmeninis R. Karbauskio sprendimas.

„Mes dabar matome, kaip jis stumdo žmones. Tai A. Širinskienė eina į „Tvarką ir teisingumą“, tai Audronė Jankuvienė – nauja Seimo narė, ką tik prisiekusi, kelia ranką kaip pirmokė mokinukė, čia aš pati nusprendžiau nueiti į „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją ir ją gelbėti. Ar labai patikėjote? Dar daugiau – R. Karbauskis aiškina, kad V. Pranckietis gali jungtis į Socialdemokratų darbo partiją ir tada viskas bus gerai, tai lygiai taip pat jis bando mus stumdyti kaip opoziciją (...), toks yra jo charakteris, todėl sudėtinga. Su S. Skverneliu yra paprasčiau“, – teigė E. Gentvilas.

ELTA primena, kad iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos pasitraukus „darbiečiui“ Valentinui Bukauskui, „tvarkiečių“ frakciją, kuriai būtina turėti bent 7 parlamentarus, gelbėti buvo pasiryžusi LVŽS narė A. Širinskienė. Savo apsisprendimą ji argumentavo siekiu išlaikyti valdančiosios daugumos stabilumą. Toks sprendimas sulaukė kai kurių LVŽS kolegų nepritarimo.

Sulaukus kolegų „valstiečių“ nepritarimo jos sprendimui prisijungti prie „tvarkiečių“ frakcijos Seime, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis antradienį patvirtino, kad valdantieji į „Tvarkos ir teisingumo“ („Suverenios Lietuvos“) frakciją Seime deleguoja parlamentarę Audronę Jankuvienę.