„Iš esmės susivienijo trys valstybės vadovai – Pranckietis, Skvernelis ir Nausėda, kurie gali dėlioti pasjansą taip, kaip jiems atrodo. Aš tikiu, kad protingai, gerai sudėlios, ir Seimas patvirtins Vyriausybės programą ir naują Ministrų kabinetą, bet esminis dalykas, kad valdančiosios koalicijos vadas ir Kultūros komiteto pirmininkas Karbauskis lieka nuošalyje”, – penktadienį „Žinių radijui” sakė liberalų vadovas.

E. Gentvilo teigimu, R. Karbauskio nesutarimai su kolegomis lemia jo įtakos sumažėjimą.

„Karbauskio konfrontacija su visais – pirmiausia su Seimo pirmininku, taip pat nuolatinė, tačiau epizodinė konfrontacija su Skverneliu atveda prie to, kad Karbauskio šitame žaidime nebėra”, – sakė E. Gentvilas.

Pasak liberalų lyderio, R. Karbauskis neįvertino, kad šalies prezidentas norės, kad krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis liktų savo poste, nors pastarojoje pozicijoje naują ministrą turėjo siūlyti koalicijos partneriai „tvarkiečiai”. Taip pat, anot E. Gentvilo, „valstiečių” lyderis neįvertino ir savo partijos etikos sargų galimo sprendimo, jog vis dėlto V. Pranckietis nepažeidė etikos. Šioje visoje situacijoje, pažymi E. Gentvilas, valdančiosios koalicijos tvarumas yra pakibęs ore ir didžiausius svertus formuojant Vyriausybę turi Seimo patvirtintas premjeras S. Skvernelis kartu su G. Nausėda.

„Kai Skvernelis gavo įgaliojimus formuoti Vyriausybę, Skvernelis tapo padėties Viešpačiu. Ne Seimas, ne Karbauskis, ne valdančioji dauguma lemia, o iš esmės Skvernelis gali dėlioti su prezidentu šachmatų figūras ir atnešti į Seimą tai, ką pats norės”, - pridūrė E. Gentvilas.

ELTA primena, kad S. Skverneliui nepateikus naujų ministrų kandidatūrų prezidentui G. Nausėdai, Seimas užbaigė pavasario sesiją bei, planuojama, šauks neeilinę sesiją rugpjūčio 20 d., kurios metu turėtų prisiekti ministrai bei būti balsuojama dėl Vyriausybės programos.