„Manau, kad (sprendimas) rodo labai aiškius požymius, kad demokratijos, saviraiškos laisvės, šitoje partijoje atsiranda vis daugiau“, – sakė S. Skvernelis.

Jis tai pat pakartojo savo anksčiau išsakytą nuomonę, kad „partijai, kurios populiariausias politikas yra tokioje pozicijoje, galbūt reikėtų pagalvoti, ar to politiko verta atsisakyti“.

„Tai yra jų bendruomenės ir politinės partijos sprendimo reikalas. Ar tai tampa esmine kliūtimi sėkmingam koalicijos darbui? Mes kol kas to irgi negirdime. Socialdarbiečiai laukia, jie bando ieškoti kitokių alternatyvų, jeigu jau tai bus klausimas, tai dėl koalicijos ateities turės aptarti visos politinės partijos, kurios pasirašė šitą sutartį – ar ji gali būti toliau vykdoma“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jo vertinimu, „tobulumui ribų nėra“, bet iš esmės V. Pranckietis „tinkamai vykdo savo pareigas“.

Vis tiek spręs dėl Pranckiečio likimo partijoje

DELFI primena, kad keturios partijos, pasirašiusios koalicinę sutartį, sutarė, kad Seimo pirmininko pozicija atitenka socialdarbiečiams.

„Valstiečių“ Taryba patvirtino, kad visų sutarties punktų partijos nariai turi laikytis.

Tačiau V. Pranckietis nesutinka iš savo pozicijos trauktis savo noru, nes nemano, kad blogai atlieka savo pareigas.

Lietuvos valstiečių žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis yra pasakęs, kad šį klausimą spręs Seimas, ir kad jau yra surinkti parašai nepasitikėjimo procedūrai pradėti.

V. Pranckiečio elgesį vertino ir partijos Etikos ir procedūrų komisija. Jos sprendimu, partijos narys etikos normų nepažeidė.

R. Karbauskis pabrėžė, kad Komisijos sprendimas yra tik rekomendacinio pobūdžio. Pasak jo, Komisijoje esantys nariai padarė klaidingą prielaidą, kad dėl koalicijos sutarties galima iš naujo derėtis. Jo teigimu, dėl V. Pranckiečio likimo partijoje spręs partijos Taryba.