„Absoliučiai nekyla (abejonių. - ELTA). Tai yra žmonės, kurie yra praėję visus reikiamus patikrinimus, – tai pirmiausia reikia pasakyti, nes teikimo į ministrus būti negali, jeigu mūsų atsakingos saugumo institucijos neatlieka tyrimo, nepateikia išvadų. Jokių neigiamų išvadų nėra nei dėl vieno”, - sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių” lyderio nuomone, partijos, delegavusios minėtus asmenis į ministrus, yra įsitikinusios kandidatų tinkamumu, o premjeras Saulius Skvernelis, pasak jo, taip pat pritaria šioms kandidatūroms.

„Patirtis pati partija, kuri deleguoja pagal koalicinę sutartį savo kandidatus, vertina, ir premjero nuomonė taip pat yra, kad jie tikrai kompetentingi”, - pridūrė R. Karbauskis

ELTA primena, kad ketvirtadienį S. Skvernelis prezidentui Gitanui Nausėdai pateiks trijų naujų ministrų kandidatūras.

Atsižvelgiant į pasirašytą valdančiųjų koalicijos sutartį, vietoje dabartinio susisiekimo ministro Roko Masiulio yra siūlomas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų ministru siūlomas taip pat LLRA-KŠS narys Jaroslavas Narkevičius, kuris pakeistų Eimutį Misiūną, o žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį siūloma pakeisti „socialdarbiečiu“ Andriumi Palioniu.