„Ne dar, – į klausimą, ar pateikė kandidatūras, atsakė S. Skvernelis. – Dėl to, kad dar vyksta diskusijos.“ Jis teigė, kad kandidatūros yra tinkamos: „Visi tiko. Nėra, kad netiktų“.

Po susitikimo su prezidentu G. Nausėda teigė, kad vyksta diskusijos. Jis teigė, kad diskutuojama ne dėl kandidatūrų, o dėl procedūrų.

„Turiu girdėti nuotaikas Seime, žmonės įsitempę, pavargę“, – kalbėjo S. Skvernelis ir pridūrė, kad nori, jog procesas būtų kuo sklandesnis.

S. Skvernelis taip pat tvirtino, kad nors ministrai ir keisis, Vyriausybės programa nebus keičiama.

S. Skvernelis taip pat sulaukė klausimų ir apie V. Sinkevičiaus kandidatūrą į eurokomisarus. Jis teigė, kad apie tai nieko nežinojo. „Frakcija dažnai sugeba padaryti vieną ar kitą sprendimą sau viduje, – teigė S. Skvernelis. – Man tai buvo naujiena.“

S. Skvernelis teigė, kad frakcijos sprendimo anksčiau nežinojo ir nekomentavo V. Sinkevičiaus kandidatūros.

Dar prieš kelias dienas S. Skvernelis patvirtino, kad formuojant naują Vyriausybę keisis trys ministrai: vidaus reikalų, žemės ūkio ir susisiekimo.

Susisiekimo ministro kėdei siūlomas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų ministru siūlomas Jaroslavas Narkevičius, o žemės ūkio ministru – Andrius Palionis. Kandidatus įvardijo S. Skvernelio patarėjas S. Malinauskas. Pats S. Skvernelis ir po susitikimo su G. Nausėda nepatvirtino, kad šios pavardės yra tos pačios, kurias siūlys ir jis.

Jaroslavas Narkevičius, Andrius Palionis, Vladislavas Kondratovičius

Antradienį G. Nausėda žiniasklaidai teigė, kad visi jie – realūs kandidatai. „Šios kandidatūros nėra netikėtos, apie jas jau buvo diskutuota“, – po vizito Latvijoje surengęs spaudos konferenciją sakė G. Nausėda.

G. Nausėda antradienį teigė, kad pirmiausia reikia kandidatus įvertinti. „Noriu susipažinti su pačiais kandidatais ir jų buvusia veikla. Šiandien galiu konstatuoti faktą, kad tai yra realūs kandidatai, kad partijos, kurios sudarė koalicinę sutartį, pasiūlė šiuos kandidatus, o ar Vyriausybėje jie bus, ar nebus, be jokios abejonės, paaiškės po galutinio pokalbio su jais ir kai prezidentas premjero pasiūlytą kandidatūrą patvirtins“, – antradienį sakė G. Nausėda.

Šiuo metu susisiekimo ministro pareigas eina Rokas Masiulis, vidaus reikalų – Eimutis Misiūnas, o žemės ūkio – Giedrius Surplys.

Prezidentu išrinktas G. Nausėda yra išsakęs abejonių dėl socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio bei sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos darbo.

Trečiadienį viešu laišku į prezidentą kreipėsi ir Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklas, vienijantis apie 50 nevyriausybinių organizacijų. Organizacijų tinklas parašė atvirą laišką Lietuvos prezidentui Gitanui Nausėdai, kuriame prašo iš pareigų pašalinti dabartinį finansų ministrą Vilių Šapoką.