„Tokių lėšų biudžete nėra ir, rašantis koalicinę sutartį, mes pasirašėme protokolą dėl Vyriausybės darbų plano, ir ten parašyta, kiek turėtų kilti vaiko pinigai. Buvo konstatuojama su Vyriausybe, kad 122 eurai – visiškai nerealu“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė LVŽS primininkas.

ELTA primena, kad Lietuvos socialdemokratų darbo partijos lyderis G. Kirkilas įregistravo įstatymo projektą, kuriuo siūloma kiekvienam vaikui iki 18 metų (besimokantiesiems ir iki 21-erių) kas mėnesį mokėti išmoką, kuri būtų valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio, kuris šiuo metu – 122 eurai.

Pasak G. Kirkilo, „vaiko pinigams“ iš valstybės biudžeto papildomai reikėtų 287 mln. eurų, tačiau, kai Vyriausybė kalba apie papildomų mokesčių surinkimą ir „šešėlio“ mažinimą, galima svarstyti, kam tuos pinigus skirti.

„Tokią idėją mes iškėlėme, kai pradėjome derėtis dėl naujos koalicijos programinių punktų. Aš manau, kad išmokos vaikui prilyginimas iki valstybės remiamų pajamų dydžio realiai prisidėtų ne tik prie jau auginamų vaikų gerovės, bet ir prie geresnės demografinės padėties Lietuvoje. Dabar projektas jau registruotas, prasidės realūs žingsniai, kad idėją įgyvendintume“, – pranešime spaudai sako G. Kirkilas.

Pasak parlamentaro, vaikų skurdo lygis, nepaisant visų jau vykdomų priemonių, išlieka aukštas ir vienas didžiausių Europos Sąjungos šalyse.