„Kiek mes suprantame, problemų neturėtų kilti dėl ministrų patvirtinimo“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė R. Karbauskis.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį pateiks prezidentui ministrų kandidatūras į atnaujintą Vyriausybę.

Prieš kelias savaites dėl naujos koalicijos sutarę valdantieji nusprendė pakeisti mažiausiai tris ministrus – susisiekimo, vidaus reikalų ir žemės ūkio.

Vietoj susisiekimo ministro Roko Masiulio turėtų būti pasiūlytas Lenkų rinkimų akcijos atstovas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų ministru vietoje Eimučio Misiūno bus siūlomas vadovauti „lenkų“ narys Jaroslavas Narkevičius, o žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį bus siūloma pakeisti „socialdarbiečiu“ Andriumi Palioniu.

R. Karbauskis atmetė kai kurių apžvalgininkų kritiką dėl partnerystės su Lenkų rinkimų akcija.

„Lenkų rinkimų akcija iš tikrųjų yra prognozuojama organizacija, mes neturime jokių problemų nei Seime, nei savivaldybėse, kur esame koalicijoje“, – tvirtino politikas.

„Galima smerkti arba abejoti, kai turime kažkokį pagrindą“, – pridūrė jis.

G. Nausėda su premjeru taip pat aptars galimybes toliau dirbti socialinės apsaugos ir darbo ministrui Linui Kukuraičiui bei sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai, prezidentui suabejojus šių politikų veikla.

R. Karbauskis sakė, kad A. Veryga yra vienas geriausių šios Vyriausybės ministrų, atlaikęs farmacijos ir alkoholio pramonės spaudimą.

„Tai būtų didelė netektis, jeigu tas ministras turėtų pasitraukti“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

Dėl naujų ministrų priesaikų gali tekti šaukti neeilinę Seimo sesiją.

Valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.