Taip pat pažeidimu pripažinta ir Info TV televizijos rinkimų metu rodytas laidos „Valanda su Rūta“ pakartojimas, kuriame kalbinti tuometiniai kandidatai rinkimuose Valentinas Mazuronis, Naglis Puteikis ir kt.

Tačiau pripažinusi įstatymo pažeidimą, VRK nusprendė netaikyti jokio administracinės teisės poveikio priemonių žiniasklaidos priemonių vadovams, nors tokia galimybė yra reglamentuota įstatyme.

„Komisija pripažino, kad pažeidimas buvo padarytas, tačiau dėl administracinės atsakomybės taikymo – tai jos nusprendėme netaikyti, manome, kad užteks ir šios pamokos“, - iš karto po VRK posėdžio teigė komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė.

VRK vadovė teigė, esą pažeidimai padaryti pirmą kartą, pačios žiniasklaidos priemonės jas taip pat pripažino, ir į tai buvo atsižvelgta vertinant.

Vykstant savivaldybių tarybų rinkimų kampanijai, LRT televizija transliavo laidos „Istorijos detektyvai“ kartojimą. Toje laidoje vedėjas Virginijus Savukynas kalbino tuometinį konservatorių partijos kandidatą į Vilniaus merus, Seimo narį Dainių Kreivį.

Kaip VRK posėdyje aiškino LRT atstovas, sprendimas rodyti laidą „Istorijos detektyvai“ vietoj turėjusios tuo metu būti rodomos „Dviračio žinių“ laidos buvo priimtas, kad būtų „išvengta politinės satyros žanro laidos“.