Tokia pozicija pareikšta trečiadienį pateikus išvadą svarstomoms Seimo statuto pataisoms, kad Vyriausybei nespėjus per keturias savaites pateikti išvadų dėl parlamente svarstomų teisės aktų projektų, būtų laikoma, jog Ministrų kabinetas projektui neprieštarauja.

Anot Vyriausybės, tokia Seimo statuto pataisa „pablogina (...) sąlygas pareikšti nuomonę ir būti išgirstai dėl siūlomo reguliavimo praktinio įgyvendinimo galimybių prieš priimant sprendimą“.

Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis per posėdį sakė, kad Seimo siūlomas nustatyti terminas yra „neracionalus ir netikslingas“, nes kartais Ministrų kabinetui tenka pateikti itin daug išvadų.

„Vien Socialinės apsaugos ir darbo ministerija yra rengusi virš 200 išvadų įvairiems teisės aktų projektams“, – kalbėjo A. Stončaitis.

Seimo statuto pataisą pasiūlė parlamentarai Linas Balsys ir Juozas Olekas. Pastarasis nebėra Seimo narys, jis tapo europarlamentaru.

Šiuo metu statute nustatyta, kad Vyriausybė išvadą turi pateikti per keturias savaites, tačiau jokių pasekmių dėl pavėlavimo tai padaryti nenumatyta.

Pataisos iniciatoriai teigia, kad dabartinė nuostata trikdo teisėkūros procesą Seime.

Vyriausybės išvados Seime dažniausiai prašoma, kai svarstomas įstatymo projektas susijęs su naujais asignavimų poreikiais valstybės biudžete ar mokestinėmis pataisomis.