S. Malinauskas DELFI įvardijo tris kandidatus: susisiekimo ministro kėdei bus siūlomas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų ministru bus siūlomas Jaroslavas Narkevičius, o žemės ūkio ministru – Andrius Palionis.

Tai, anot S. Malinausko, yra galimi kandidatai, kurie gali kisti. „Tai pavardės, kurios yra viešumoje ir kurios yra aptarinėjamos, – kalbėjo S. Skvernelio patarėjas. – Ar galų gale bus tos pavardės, ar yra kažkokie kiti teikti kandidatai, priklausys nuo prezidento. Netrukus tą visi oficialiai sužinos.“

V. Kondratovičius yra ėjęs susisiekimo viceministro pareigas, dabar – Susisiekimo ministerijos Kelių ir oro transporto politikos grupės vadovas Vladislavas Kondratovičius.

J. Narkevičius – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos narys.

A. Palionis – Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos Seime seniūnas.

DELFI primena, kad apie tai, jog keisis būtent šių ministerijų ministrai, S. Skvernelis kalbėjo dar prieš pasitikrindamas pasitikėjimą Seime. Po to, kai Seimo nariai balsavo jo naudai, jis tik pakartojo, kad Vyriausybėje keisis būtent šias kėdes užimantys asmenys.

Jis teigė, kad ministrų kabinetą norėtųsi suformuoti kuo greičiau. „Laiko ir taip iki Vyriausybės kadencijos nedaug, tai jei dar laukti kažkiek laiko, tai tiems žmonėms dar mažiau laiko“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Į klausimą, kaip S, Skvernelis ketina išvengti balsavimo dėl Vyriausybės programos, jei keisis mažiausiai trys ministrai, premjeras atsakė: „Paskaitykime Seimo statutą“.

O ar keičiantis ministrams keisis ir kai kurie siūlymai, pavyzdžiui, dėl maisto kuponų? „Nesikeis. Yra Vyriausybės sprendimai priimti ir bus įgyvendinti. Ministrai įgyvendins Vyriausybės programą“, – atsakė premjeras.

S. Skvernelio teigimu, ne postų dalybos valdančiajai koalicijai yra svarbiausia: „Visos partijos, kurios pasirašė koalicijos sutartį iš pat pradžių labai aiškiai deklaravo, kad ne postai svarbu, o programinės nuostatos. Matyt, tai pagrindinis sutarimas, o postai – antraeilis dalykas“.