A. Širinskienės teigimu, tokia žinia pasklido po to, kai netiksliai buvo interpretuoti jos žodžiai. „Iš konteksto išimami kažkokie posakiai ar pasisakymai ir jie tampa suprantami vienaip, traktuojami kitaip. Tiesiog nieko daugiau nenorėjau pasakyti nei pasakiau tame laiške. Žodžio, kad „nedalyvausiu rinkimuose“ nėra, tiesiog buvo pasakyta, kad aš „neplanuoju kitų Seimo rinkimų“ esamoje situacijoje“, – teigė Seimo narė.

Ji tvirtino, kad nusivylė kai kurių kolegų iš LVŽS tarpo vertinimais. „Nusivylimas kai kuriais mano poelgio vertinimais ypač iš frakcijos kolegų yra ir aš to neslepiu nei nuo jų, nei nuo jūsų, – teigė „tvarkiečius“ išgelbėjusi A. Širinskienė. – Nusivyliau kai kuriais jų vertinimais, komentarais, galbūt situacijos rimtumo ir sudėtingumo nesupratimu, kai turi priimti sprendimus prisijungti prie kitos frakcijos tam, kad išsaugočiau tą teisinę daugumą Seime.“

Agnė Širinskienė
Žodžio, kad „nedalyvausiu rinkimuose“ nėra, tiesiog buvo pasakyta, kad aš „neplanuoju kitų Seimo rinkimų“ esamoje situacijoje.

Seimo narė teigė, kad susirašinėjimas buvo privatus ir ji neketina jo viešinti. „To laiško paviešinti neketinu. Tai ne tik mano vienos laiškas, tai buvo didelis susirašinėjimas su frakcijos kolegomis ir diskusija, kuri mane šiek tiek liūdina, bet yra kaip yra ir apmaudu, kad tenka viešumoje tai aptarinėti“, – kalbėjo „tvarkiečių“ frakcijos Seime narė.

Agnė Širinskienė

Tiesa, jos teigimu, net ir nusivylimas „valstiečiais“ neprivers jos nuo jų nusigręžti. „Mes dirbame su kolegomis. Niekada nusivylimo ar emocijų netapatinu su konkrečiais žmonėmis. Kaip dirbame, taip, manau, dirbsime ir ateityje. Bent jau šioje kadencijoje. O kaip bus ateityje – pažiūrėsime. Dar daug laiko ir galimybių priimti sprendimus“, – tvirtino A. Širinskienė.

Grįžti pas „valstiečius“ dar neplanuoja, bet žino, su kuo eitų į rinkimus

Į klausimą, ar ir kada ketina grįžti į „valstiečių“ frakciją, ji atsakė: „Manau, kad mes tuos sprendimus matysime. Jokių planavimų esamuoju momentu kažką daryti ar nedaryti neturiu. Visi puikiai suprantame, kad šiuo metu buvimas „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoje yra būtinas tam, kad užtikrintume ir koalicijos veiklą, ir kolegų galimybes veikti, ir Vyriausybės programos įgyvendinimą. Jei situacija keisis, jei dings poreikis ar susiklostys kažkokios kitokios aplinkybės – bus kitokie sprendimai. Į viską labai ramiai žiūriu ir ten, kur reikia tuo momentu, ten ir esu“.

Agnė Širinskienė
Niekada nusivylimo ar emocijų netapatinu su konkrečiais žmonėmis. Kaip dirbame, taip, manau, dirbsime ir ateityje. Bent jau šioje kadencijoje. O kaip bus ateityje – pažiūrėsime. Dar daug laiko ir galimybių priimti sprendimus.

A. Širinskienė teigė dar negalvojanti apie kitąmet vyksiančius Seimo rinkimus, tačiau tvirtai atsakė, kad juose nedalyvautų kartu su „tvarkieičiais“. „Niekur neišėjau iš „valstiečių“. Nepamirškite, kad esu partijos narė, – teigė Seimo narė. – Tikrai partijų einant į rinkimus neketinu mainyti. Mano principas yra pakankamai tvirtas. Visą laiką keistai žiūriu į žmones, kurie keičia partijas. Ypač kai keičia dėl politinių išskaičiavimų prieš rinkimus ar norėdami gauti kažkokių kitokių bonusų. Tokios sprendimo aš nepadarysiu.“

Agnė Širinskienė

Ji tvirtai atsakė, kad „keisti „valstiečius“ į kokią nors kitą partiją tikrai neplanuoja ir neplanuos“.

Teigia, kad nemato vertybinių skirtumų tarp savęs ir „tvarkiečių“

Skęstantį „tvarkiečių“ frakcijos laivą išgelbėjusi A. Širinskienė teigia, kad jos ir naujosios frakcijos požiūriai nesikerta ir darbas vyksta sklandžiai. „Kažkokių esminių išsiskyrimų ar prieštaravimų tarp savo pažiūrų ir „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos veiklos ar programinių nuostatų nematau. Bent jau nematau iki tokio lygmens, kad negalėčiau dirbti kartu su jais vienoje frakcijoje“, – teigė A. Širinskienė.

„Valstiečių“ sąjungos narė džiaugėsi, kad „tvarkiečiai“ per kelerius metus stipriai atsinaujino. „Tai man būti su jais vienoje frakcijoje tikrai netrukdo“, – kalbėdama apie „tvarkiečių“ pokyčius pridūrė A. Širinskienė.

Agnė Širinskienė
Kažkokių esminių išsiskyrimų ar prieštaravimų tarp savo pažiūrų ir „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos veiklos ar programinių nuostatų nematau. Bent jau nematau iki tokio lygmens, kad negalėčiau dirbti kartu su jais vienoje frakcijoje.

DELFI primena, kad nutekinus A. Širinskienės laišką buvo paviešinta žinia, kad ji neketina dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Po nutekinimo laiško turinį komentavo LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Aš ir daugelis mūsų esame dėkingi, bet yra žmonių pas mus frakcijoje, kurie nesuprato jos sprendimo svarbos. Tik norėčiau jiems pasakyti, o gal jūs norėtumėte padėti šį klausimą spręsti, nes jis turi būti sprendžiamas ir išspręstas, nes kitaip nebus daugumos“, – Eltai sakė R. Karbauskis.