10 narių turinti Mišri Seimo narių grupė į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą (NSGK) delegavo šioje grupėje dirbantį NSGK pirmininką Vytautą Baką ir Mišrios Seimo narių grupės seniūną Rimą Andrikį.

Ar NSGK dirbs jos du atstovai, sprendimą turės padaryti Seimas. „Mišriai grupei vieta NSGK atsirado dabar, nes prieš tai grupė buvo maža ir neturėjome kvotos, kai ji atsirado, ir pareiškėme norą. Mišri grupė rekomendavo du asmenis, tarp jų ir V. Baką“, – penktadienį žurnalistams sakė R. Andrikis.

Ketvirtadienį Seimui buvo pateiktas nutarimo projektas dėl komitetų sudėties pakeitimo, tačiau opozicijai paprašius padaryta pertrauka.

Iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukęs V. Bakas kol kas lieka Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku, jo likimas spręsis kitą savaitę. „Jau šį trečiadienį pateikiau svarstyti klausimą keisti komiteto pirmininką, bet pozicija nepritarė tam ir pasiūlė nukelti“, – penktadienį žurnalistams sakė V. Bakas.

Užimti NSGK pirmininko postą planuojama siūlyti „valstiečiui“ Dainiui Gaižauskui, kuris šiuo metu yra Seimo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininkas.
Pats D. Gaižauskas yra sakęs, kad sutiktų eiti naujas pareigas.

Pagal Seimui pateiktą projektą, iš Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narių siūloma išbraukti „socialdarbiečių“ frakcijos narį Algirdą Butkevičių, įrašyti į jo sudėtį Mišrios Seimo narių grupės seniūną Rimą Andrikį ir „valstietį“ Arūną Gumuliauską.