„Aš kaip juokauju: esu bernas pas ūkininkę. Traktorių vairuoju nuo 13 metų, su kombainu „Niva“ kūlęs nuo 17 m., karvę melžt moku, o opias visas problemas, su kuriomis susiduria žemę dirbantys žmonės, irgi tikrai žinau – tiek tas, su kuriomis susiduria didieji ūkininkai, ir – smulkūs ūkiai, kurie valdo 10-12 hektarų“, – žurnalistams po socialdarbiečių frakcijos susitikimo su S. Skverneliu sakė A. Palionis.

Pasak jo, dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną reikės rasti kompromisą su ministerijoje veikiančiomis profsąjungomis.

„Yra politinė valia, bet aš manau, kad visi turėtume surasti kompromisą ir su Žemės ūkio ministerijoje veikiančiomis profsąjungomis, atsižvelgti ir į jų poziciją. Kiek aš iš viešos erdvės skaitau – pasirašoma sutartis dėl patalpų nuomos, bet nežinau, kokios tai yra patalpos. Turėsime rasti bendrus sprendimus. Kažkas liks Vilniuje, kažkas kelsis į Kauną“, – sakė A. Palionis.

Pasak jo, apie jo kandidatūrą per susitikimą nebuvo kalbėta. Daugiausiai dėmesio buvo skirta socialinės atskirties temai.

A. Palionio teigimu, socialdarbiečiams nekyla abejonių, kad Saulius Skvernelis tęs darbą.

Žemės ūkio ministro pozicija socialdarbiečiams yra numatyta pagal koalicijos sutartį. Prezidentas Gitanas Nausėda kol kas dėl jo nėra išsakęs savo pozicijos.

44 m. amžiaus A. Palionis yra socialdarbiečių frakcijos Seime seniūnas.

A. Palionis yra gimęs Kaune, baigė buhalterinės apskaitos ir audito studijas Vilniaus universitete. Jis yra dirbęs Statistikos departamente, keliuose komerciniuose bankuose.