R. Karoblis teigia, kad jokių diskusijų dėl ateities su Tvarkos ir teisingumo frakcijos nariais taip pat nebuvo.

„Kamuolys tikrai ne mano pusėje. Kaip numatyta Konstitucijoje, Vyriausybės ministrus siūlo premjeras, derindamasis su visais politiniais veikėjais, prezidentu, koalicijos dalyviais, frakcijomis. Todėl tikrai aš tame procese nedalyvauju“, – teigė ministras.

"Taigi šiuo metu aš jokio atsakymo neturiu. Juolab kad neturėjau jokių diskusijų su Tvarkos ir teisingumo frakcija", – sakė R. Karoblis.

Pasak jo, jei vis dėlto posto netektų, grįžtų į diplomatinę tarnybą.

„Nežinau, apie ką ir kokias būdais, bet būtų grįžimas į diplomatinę tarnybą arba Užsienio reikalų ministeriją siauresnėms funkcijoms. Dėl mano diplomatinio statuso mane visos alternatyvos tenkina, kaip ir anksčiau, taip ir dabar pasiruošęs dirbti ten kur reikės“, – sakė R. Karoblis.

R. Karoblis taip pat teigė vertinąs prezidento Gitano Nausėdos palaikymą.

„Taip, aš girdėjau jo pasisakymus. Man džiugu, kad gavau tokį vertinimą tiek iš prezidentės Dalios Grybauskaitės, tiek iš prezidento Gitano Nausėdos. Tai yra visos komandos dvejų su puse metų darbo įvertinimas. Toks vertinimas tikrai džiugu, bet ar tai tarpinė stotelė, o ar vadžias nuo šiol perimtų kažkas kitas, tai jau kitas klausimas“, – sakė jis.

ELTA primena, kad liepos pradžioje Seime keturių partijų, daugiau nei mėnesį trukusių derybų metu formavusių valdančiąją koaliciją – „valstiečių“, „tvarkiečių“, „socialdarbiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) – pirmininkai pasirašė koalicinę sutartį. Suderinus Vyriausybės programos punktus buvo pasidalinti ir ministrų postai. Žemės ūkio bei Užsienio reikalų ministerijų postai atiteko Socialdemokratų darbo partijai, Tvarka ir teisingumas turėtų paskirti naująjį krašto apsaugos ministrą, o Susisiekimo bei Vidaus reikalų ministerijų portfeliai atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos prerogatyvai.

Tuomet dar išrinktasis prezidentas G. Nausėda yra pareiškęs, kad, jo nuomone, krašto apsaugos ministras R. Karoblis turėtų likti savo poste, nes yra gerai savo darbą išmanantis profesionalas.
Ministrus skiria prezidentas ministro pirmininko teikimu.