Politikas priduria, kad TS-LKD propaguojamos vertybės yra išduodančios konservatoriškas idėjas ir dėl to jis nusprendė susikoncentruoti į naujų politinių jėgų stiprinimą.

„Aš nekeliu tikslo sau kurti partiją, nes judėjimas kuriasi pats spontaniškai iš apačios ir su laiku tik stiprės. Tą procesą paskatino ir prezidento Gitano Nausėdos kampanija, ypač prigimtinių teisių siekis kurti gerovės valstybę ir tvirtų pamatų deklaravimas“, - trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje Seime sakė R.J.Dagys.

„Vaivorykštinis liberalus rojus“, pasak jo, žmonėms nėra patrauklus, nes yra destruktyvus ir griauna prigimtinę tvarką. Vis dėlto, neįvardijęs konkrečios politinės jėgos, prie kurios svarstytų prisijungti, R.J.Dagys teigia, kad svarbiausia jam yra palaikyti tikrąsias prigimtines vertybes.

„Savo vaidmenį matau, kaip pagalbą, norą padėti kylančiam judėjimui greičiau ir profesionaliau susikurti panaudojant mano patirtį, žmonių patirtį, kurie jau seniai yra politikoje, kad būtų išvengta klaidų ir klystkelių, kuriais buvo nueita prieš kelis dešimtmečius“, – teigia R.J.Dagys, pridūręs, jog rudenį suteiks visus atsakymus apie savo planus politikoje ir artėjančiuose Seimo rinkimuose.

„Negali būti judėjimas dėl valdžios. Žmonės pavargo nuo judėjimų dėl valdžios. Turi būti nuoseklus įgyvendinimas, nuoseklus požiūris, ko mes siekiame ir ką mes norime padaryti“, - pridūrė R. J.Dagys.

Parlamentaras R. J. Dagys dar anksčiau suspendavęs savo narystę partijoje dėl, anot jo, konservatorių liberalėjimo, antradienį paliko ir Seimo TS-LKD frakciją ir toliau dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.

Tuo tarpu konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis taip pat sakė, jog buvęs kolega gali tapti kitos politinės partijos dalimi. Tai, jo teigimu, nieko nenustebino.

„Mes matėme, kad jį labai intensyviai kviečia (Vytauto - ELTA) Radžvilo judėjimas, tai nenustebsiu, jeigu jis ir prie kokio kito judėjimo ar partijos jungsis“, – antradienį sakė G. Landsbergis.