R. Karbauskis atstovauti iš pozicijos pusės pasisiūlė pats, M. Adomėnas posėdyje nedalyvavo, bet jo kandidatūrą atstovauti opozicijai perdavė Kultūros komiteto narys Vytautas Kernagis.

Teikiamu projektu siūloma nustatyti, kad valstybės finansinė parama viešosios informacijos rengėjams būtų teikiama konkursų tvarka per VšĮ Žiniasklaidos rėmimo fondą, kurios steigėjas ir vienintelis dalininkas būtų valstybė.

Projektu siūloma, kad Žiniasklaidos rėmimo fondas turėtų du valdymo organus: fondo tarybą ir fondo senatą. Fondo taryba, priimanti sprendimus dėl fondo teikiamos paramos, būtų sudaroma iš 11 asmenų – visuomenės informavimo srities profesionalų, kuriuos deleguos viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų asociacijos. Jie būtų renkami ketveriems metams ir pareigas galėtų eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Į fondo senato sudėtį siūloma įtraukti asmenis, kuriuos skirtų Lietuvoje veikiančios tarybos ir kitos organizacijos, atstovaujančios įvairioms visuomenės dalims.

Pagrindinė fondo senato funkcija turėtų būti 4 fondo tarybos narių rinkimas. Fondo senatas taip pat turėtų išklausyti ir įvertinti fondo tarybos veiklą, teikti pastabas ir pasiūlymus fondo tarybai dėl veiklos gerinimo.

Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti rudens sesijoje.