„Aš ir dabar turėjau planą A, tai buvo mano vienmandatė apygarda, kurioje buvau išrinktas. Dar galėčiau eiti į vienmandatę apygardą, kur Ramūnas Karbauskis drįstų išsikelti save kandidatu. Ne specialiai, tiesiog pasirodyti prieš žmones, pasigalynėti“, – trečiadienį Žinių radijui teigė V. Pranckietis.

Jis pabrėžė, kad nepaisant konflikto su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku R. Karbauskiu, jis turi partijos Kauno skyriaus palaikymą, tačiau neatmeta galimybės ir trauktis iš partijos, jei jo elgesį imtų svarstyti partijos etikos sargai.

Nesutarimai tarp parlamento vadovo ir „valstiečių“ lyderio paaštrėjo, kai keturių partijų pasirašytoje valdančiosios koalicijos sutartyje numatyta Seimo pirmininko postą perleisti „socialdarbiečiams“, tačiau „valstiečių“ į parlamento vadovus deleguotas V. Pranckietis pats trauktis neketina ir ragina rengti balsavimą dėl nepasitikėjimo juo Seime.

Karbauskis: Pranckiečiui būtų sunku laimėti Kauno rajone

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad apie iššūkį jam Seimo rinkimuose prakalbusiam parlamento pirmininkui Viktorui Pranckiečiui būtų sunku laimėti juos savo apygardoje Kauno rajone.

„Pareiškimas toks – viešųjų ryšių akcija. Iš kitos pusės, suprantu: kandidatuoti Kauno rajone po tokio rezultato savivaldybių rinkimuose sunkoka, aišku, bus“, – žurnalistams trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Kovą vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose „valstiečiai“ Kauno rajone gavo tris mandatus iš 27.

„Tai labai silpnas rezultatas ir gal jis į tai reaguoja, nes iš tiesų be partijos paramos, pačiam dalyvauti rinkimuose tikrai bus labai sunku“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Pasitikėjimą Karbauskiu turėjo tikrinti partijos suvažiavimas

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad balsavimas dėl pasitikėjimo „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu turėjo būti organizuojamas ne partijos Tarybos posėdyje, o suvažiavimo metu. Jo manymu, pareikštas pasitikėjimo rezultatas parodo, jog „valstiečių“ Tarybos sudėtyje yra daug ištikimų R. Karbauskiui žmonių, nenorinčių partijos lyderiui prieštarauti.

„Pasitikėjimas turi būti suvažiavime, nes tik suvažiavimas sprendžia, kas yra pirmininkas. (…) Manyčiau, kad būtų daug įvairesnis rezultatas“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Jo teigimu, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Tarybos nariai nori paklusti ir būti pavaldūs R. Karbauskiui bei pamiršo pralaimėtus rinkimus.

„Jau per daug nutolome nuo rinkimų ir tos rinkimų neigiamos žinios yra išplautos ir ta atsakomybė lyg ir išplauta, o kitas dalykas, tai tie žmonės jau daug metų kartu buvę nemano kitaip – jie mano, kad jis (R. Karbauskis - ELTA) turi tęsti tą veiklą ir kad tai yra vienintelis, kas gali tą veiklą tęsti“, – teigia V. Pranckietis.

Kaip ELTA jau rašė, LVŽS taryba pirmadienį pareiškė pasitikėjimą partijos pirmininku R. Karbauskiu.

„Buvo išdalinta 80 biuletenių, 65 pasisakė, kad palaiko R. Karbauskį kaip LVŽS pirmininką, lyderį, prieš buvo 11, 3 susilaikė, 1 buvo sugadintas“, - žurnalistus po balsavimo informavo LVŽS lyderio atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.