„Valstiečių“ Etikos ir procedūrų komisiją sudaro penki nariai. Jai vadovauja signataras Leonas Apšega. Jis DELFI sakė, kad tai yra labai retas atvejis, kad jų komisija ką nors svarstytų. Paskui patikslino, kad nuo 2016 m., kai jis vadovauja komisijai, ši komisija dar nieko nesvarstė.

Pasak pirmininko, norint, kad komisija ką nors svarstytų, į ją pirmiausia turi, kas nors kreiptis. Kol kas dėl V. Pranckiečio į šią komisiją niekas nesikreipė.

„Pirmiausia turime gauti kokį nors motyvuotą dokumentą, ir tada svarstysime. Dabar jokio dokumento nėra, tai mes nieko negalime kalbėti“, – sakė L. Apšega.

Spręs ketvirtadienį

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sakė, kad partijos valstyba greičiausiai ketvirtadienį spręs, ar kreiptis dėl V. Pranckiečio į partijos Etikos ir procedūrų komisiją.

„Mes dar vakar negalėjome daryti išvados, kaip pasielgs asmuo. Šiandien jau aišku, kaip jis pasielgė, ir valdyba priims sprendimą kreiptis, ir jie nagrinės“, – sakė R. Karbauskis.

DELFI primena, kad pirmadienį posėdžiavusi „valstiečių“ taryba pritarė koalicinės sutarties vykdymui. Tai reiškia, kad Seimo pirmininko postas atitenka socialdarbiečiams.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis su tuo nesutinka, jis nemato problemų dėl savo darbo, dėl ko turėtų būti atstatydintas.

„Valstiečių“ pirmininkas R. Karbauskis sakė, kad jau yra surinkti parašai nepasitikėjimo procedūrai V. Pranckiečiu Seime inicijuoti. Šios procedūros nepalaikys partijai nepriklausantis, bet jos deleguotas premjeras Saulius Skvernelis, kuris sakė, kad gal net nedalyvaus tame balsavime.