Anksčiau buvo kalbų, esą po Prezidento rinkimų S. Skverneliui grąžinus įgaliojimus naujajam šalies vadovui, finansų ministras V. Šapoka savo karjerą suktu kitu keliu ir nedalyvautų naujosios Vyriausybės kabineto darbe. Pats V. Šapoka tuomet teigė sprendimą priimsiąs vėliau.

Pirmadienį DELFI susisiekus su V. Šapokos patarėja Raminta Stanaityte – Česnuliene, ši į klausimą, ar ministras tęs darbą naujos Vyriausybės sudėtyje sakė, kad „ministras dirba ir artimiausiu metu dirbs. Šiuo metu esame visas jėgas skyrę naujo biudžeto formavimui. Kitų klausimų šiuo metu ministro darbotvarkėje nėra“.

Pasak ministro patarėjos, V. Šapoka nėra sulaukęs priekaištų dėl savo darbo, tad kliūčių dirbti atnaujintoje Vyriausybėje nebūtų.
„Šiuo metu situacija yra ne dėl ministro, o dėl pačios Vyriausybės, todėl kokios nors platesnės kalbos apie ministro tolesnes perspektyvas būtų ankstyvos ir neetiškos. Ministras dirba, biudžetas dėstomas“, - sakė R. Stanaitytė – Česnulienė.

Tuo tarpu S. Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas sako, kad yra tikimybė, jog iki šiol Vyriausybėje dirbę „valstiečių“ ministrai darbą joje tęsti galėtų ir toliau.

„Tose ministerijose, kurios nebuvo perskirstytos koalicijos partneriams, nemanau, kad turėtų būti pokyčių. Ministrams priekaištų iš Vyriausybės vadovo nesu girdėjęs“, - sakė S. Malinauskas.

Pasak S. Malinausko, jau beveik aišku kad Žemės ūkio ministerijai, kuri po susitarimo atiteko socialdarbiečiams, vadovaus Seimo narys Andrius Palionis. Užsienio reikalų ministerijai greičiausiai ir toliau vadovaus socialdarbietis Linas Linkevičius.

Kol kas neaišku, kas bus siūlomi į vidaus reikalų,susisiekimo ir krašto apsaugos ministrus. Pirmosios dvi ministerijos pagal susitarimą atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos partijai. Krašto apsaugos ministrą deleguos „tvarkiečiai“.