Pasak jos, kas vadovaus NSGK gali paaiškėti šį ketvirtadienį.

Pasak R. Baškienės, pirmininko postas pagal kvotą priklauso „valstiečiams“, bet pirmiausia planuojama papildyti NSGK dar vienu parlamentaru.

„Tik vėliau bus apsispręsta, siūlyti D. Gaižausko, Jono Jaručio ar kitą kandidatūrą. Aišku, tai priklausys ir nuo NSGK apsisprendimo, kuris balsuos dėl pirmininko kandidatūros, manau, trečiadienį“, - pirmadienį Eltai sakė R. Baškienė.

Jeigu viskas vyktų pagal tokį scenarijų, tai jau ketvirtadienį dėl naujo NSGK pirmininko balsuotų visas Seimas.

Kaip ELTA jau skelbė, iš Seimo valdančiosios „valstiečių“ frakcijos pasitraukęs V. Bakas ketina pasitraukti ir iš Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko pareigų.
„Yra procedūros, viskas bus padaryta pagal Statutą. Posto nesilaikysiu. (...) Remiantis politine logika tai yra daugumos postas“, – praėjusį trečiadienį per spaudos konferenciją sakė V. Bakas.
Jo asmenine nuomone, NSGK pirmininko postas galėtų atitekti opozicijai ir tai būtų „geras parlamentinės kontrolės sprendimas“.

Jo nuomone, NSGK artimiausiu metu turėtų balsuoti, ar pasitiki komiteto pirmininku. „Jeigu bus išreikštas nepasitikėjimas, procedūra ateis į Seimą. Mano kolegos apsispręs, ar pasitiki ne“, - sakė V. Bakas.

Jeigu prireiktų, jis sako, kad parašytų ir atsistatydinimo pareiškimą.
Be frakcijos likęs V. Bakas automatiškai tapo Mišrios Seimo narių grupės nariu.