Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ birželio 14-28 dienomis atliktos apklausos duomenimis, ketvirtoje vietoje pagal patikimumą yra Valstybės sienos apsaugos tarnyba (70 proc.), penktoje – policija (69 proc.), šeštoje – Bažnyčia (67 proc.), septintoje – Lietuvos žiniasklaida (67 proc.), aštuntoje – Konstitucinis Teismas (65 proc.), Valstybės saugumo departamentas (VSD) – devintoje (63 proc.), o Lietuvos bankas ir „Sodra“ užima dešimtą ir vienuoliktą vietas (62 proc.).

Per pastarąjį mėnesį nežymiai pagerėjo beveik visų 20 institucijų vertinimai, išskyrus policiją ir Priešgaisrinę gelbėjimo ir apsaugos tarnybą. Kaip parodė apklausa, labiausiai pasitikėjimas augo „Sodra“ ir Lietuvos žiniasklaida – 6 proc. Specialiųjų tyrimų tarnyba – 5 proc., o komerciniais bankais, teismais ir Lietuvos Seimu pasitikėjimas pagerėjo 4 proc.

Tiesa, Seimas yra vis dar viena iš labiausiai nepatikimų institucijų – nepasitikėjimą ja išreiškė 64 proc. respondentų, 52 proc. respondentų nepasitiki teismais, o 50 proc. – Vyriausybe.

Lentelė