„Šiandien Jus ir Mus visus telkia vilties sklidinas lūkestis – kada?
Kada žmoniškumas ir meilė šventa Neapykantos narsą pakeis čia, pasauly,
Kada vėl žmogaus čia teisė paminta

Bus visiems ta pati, lyg gaivinanti saulė?“ – poeto žodžius citavo šalies vadovas, pabrėždamas eilučių aktualumą.

Prezidentas retoriškai klausė, ar turima laisvė yra ta, kurios buvo siekta, ar jau visi atėjome į Pažadėtąją žemę – Gerovės Lietuvą, ar „saulė Lietuvoj“ tamsumas išsklaidė, ar išsipildė kovotojų už laisvę brangintos stiprios ir visiems geros Lietuvos viltis.

„Šiandien pragyvenimo lygio kontrastai Lietuvoje yra vis dar ženklūs. Dalis Lietuvos vis dar vaduojasi iš praeities – iš sovietų sistemos primesto materialinio ir dvasinio skurdo. Dažnai neatsakingas, viešojo intereso neginantis politikavimas menkina piliečių orumą ir socialinį teisingumą, netelkia sutarimo ir skatina nusivylimą savo valstybe“, – kalbėjo naujasis šalies vadovas.

„Kol šių ligų nepagydėme, kol gerovė mūsų valstybėje netapo visiems prieinamu gėriu, ir kol savivertė neužvaldė mūsų širdžių ir protų, tol vis dar nesame laisvi, vis dar nesame nuo vidinių ir išorinių priešų išsivadavusi valstybė“, – pridėjo G. Nausėda.

Pasak G. Nausėdos, jis pasiryžo prisiimti prezidentui skirtas atsakomybes, nes, kaip teigia, jam rūpi sąžiningumo, pagarbos ir atsakomybės politikoje bei visuomenėje įsigalėjimas, socialinis teisingumas, nuoseklus gerovės visiems kūrimas, vieninga, saugi ir tvarią ateities viziją turinti Lietuva.
Prezidentas taip pat teigia, kad pasiryžęs būti nepriklausomu kandidatu, šiandien jis yra nepriklausomas prezidentas. „Kad būčiau laisvas veikti jūsų labui“, – tikino G. Nausėda.

„Šiandien ši Lietuva klausia – kada? Ir šiandien čia pat ji atsako – dabar! Dabar – pagarba tarp piliečių tetampa Lietuvos gerovės pamatu. Dabar – sąžininga politikų ir valdininkų tarnystė tebūna mūsų kasdienybė. Dabar – Tėvynės meilė teįkvepia mums pasitikėjimą saugia Lietuvos ateitimi. Dabar būkime laisvi, išmintingi ir valingi mūsų bendrojo gėrio, mūsų bendrų namų Lietuvos kūryboje!“ – S. Daukanto aikštėje kalbėjo G. Nausėda.