„Svarbiausia, kad jam užtektų ištvermės pakelti sunkumus, su kuriais jis susitiks pačią pirmą dieną. O problemų jam netruks, tai norėčiau jam palinkėti jėgos, ištvermės, ir prisiimti atsakomybę pagal savo sąžinę. (Daryti) ne tą, ką spaudimas jam diktuos, bet užsibrėžti raudoną liniją, per kurią jis negali peržengti, ir siekti Lietuvos žmonių gerovės“, – sakė V. Adamkus.

Kadenciją baigusio šalies vadovo vertinimu, su G. Nausėdos darbo pradžia prasideda nauja mūsų valstybės era.

Paklaustas apie patarimus, jis patikino manąs, kad ir pačiam G. Nausėdai pakanka patirties, bet teigė esąs pasirengęs visada, kai tik jam reikės, pakelti telefono ragelį

„Jis visuomet man gali skambinti“, – sakė V. Adamkus.

Iššūkiai – vidaus politikoje

Kadenciją baigusio prezidento vertinimu, Lietuvos „užsienio politika yra palyginti gerame stovyje“.

„Artimiausių kaimynų santykių pakėlimas yra būtinas, bet jis yra tą pasakęs, ir jis tą vykdys. Linkiu jam sėkmės“, – sakė V. Adamkus.

Vienas jo sunkiųjų uždavinių, pasak V. Adamkaus, bus darbas, siekiant sutelkti partijas.

„Esu tikras, kad su jo būdu, nusistatymu, pažiūromis į bendrą politinį gyvenimą, jam tas pavyks padaryti“, – sakė kadenciją baigęs prezidentas.

V. Adamkus ir prezidentinės kampanijos metu neslėpė savo palaikymo G. Nausėdai, kuris yra talkinęs jam rinkimų štabe.

Tikina, kad problemų netrūks

„Problemų jam netrūks. Norėčiau jam palinkėti jėgos, ištvermės ir prisiimti atsakomybę pagal savo sąžinę, ne tą, ką spaudimas jam diktuos, bet užsibrėžti raudoną liniją, per kurią jis negali peržengti ir siekti Lietuvos žmonių gerovės. Jis savo išreikštomis mintimis tą jau yra pasakęs ir manau, kad jam tas pasiseks. Linkiu jam sėkmės visą kadenciją. Manau, kad tai yra nauja mūsų valstybės era, kurią jis pradeda šią savo inauguracijos dieną“, – sakė prezidentas V. Adamkus.

V. Adamkaus manymu, vienu sunkiausių uždavinių naujajam prezidentui bus telkti politines partijas šaliai svarbiems tikslams pasiekti.

„Manau, čia bus vienas sunkiųjų jo uždavinių, bet, esu tikras, prie jo būdo, prie jo nusistatymų ir pažiūros į bendrą politinį gyvenimą jam tai pavyks padaryti“, – pabrėžė V. Adamkus.

Jo manymu, užsienio politikoje reikėtų šiltesnių santykių su artimiausiais kaimynais.

„Užsienio politika, manau, dabar yra palyginti geros būklės. Santykių su artimiausiais kaimynais pakėlimas galbūt yra būtinas, bet jis tai yra jau pasakęs ir jis tą vykdys. Linkiu jam sėkmės“, – sakė prezidentas V. Adamkus.