Kaip rašo „Lietuvos rytas“, Vyriausybė siūlė partijas, kurios gauna valstybės biudžeto dotacijas, išbraukti iš privilegijuotųjų sąrašo, bet Seimo nariai nusprendė, kad jos privalo būti prilygintos labdaros ir paramos organizacijoms.

Už Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo pataisas, numatančias ir išimtį politinėms partijoms, antradienį balsavo net 105 parlamentarai ir trys susilaikė.

Išimtis palikta ir Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmams.

Atsisakyti partijoms iki šiol taikytos privilegijos nemokamai naudotis valstybei ir savivaldybėms priklausančiomis patalpomis Vyriausybė siūlė remdamasi Valstybės kontrolės pernai atlikta ataskaita.

Auditoriai atskleidė, kad valstybės turtas valdomas neracionaliai. Beveik pusė nekilnojamojo turto objektų, kuriuos valstybė perleido nemokamai naudotis įvairioms įstaigoms bei organizacijoms, yra didžiuosiuose šalies miestuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.
Nemaža dalis šių objektų yra ypač patraukliose vietose ir prestižiniuose miestų rajonuose, pavyzdžiui, senamiesčiuose ar prie Baltijos jūros.

Kontrolieriams abejonių sukėlė ir galiojanti tvarka patalpas nemokamai skirti partijoms. Antai dar prieš keletą metų beveik 800 kvadratinių metrų patalpų buvo neatlygintai išdalyta Darbo partijai, Lietuvos laisvės sąjungai (liberalams), Socialdemokratų partijai, partijai „Tvarka ir teisingumas", Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams.