Parlamentarė A. Širinskienė neslėpė, kad perėjimas – tik formalumas. O kaip R. Žemaitaitis įsivaizduoja jos vaidmenį frakcijoje? „Nėra vyro, kuris negalėtų susitarti su moterimi, – ketvirtadienį teigė R. Žemaitaitis. – Yra priemonės ir metodai. Manau, kad šioje vietoje rasime sutarimą, jau radome sutarimą.“

„Kas liečia mūsų prioritetus korupcijos srityje, tai džiaugiuosi ir šiandien registruojame iš naujo teisės aktus, kurie prieštarauja konstitucijai. Reikia atimti iš Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto, kaip papildomo komiteto, kuris jau du mėnesius nesugeba paposėdžiauti ir priimti sprendimo. Agnė, kaip žinote, mūsų kvota Teisės ir teisėtvarkos komitete lieka pirmininke ir tai yra mūsų prioritetinis dalykas, kad kuo greičiau ir kuo operatyviau tie teisės aktai būtų priimti“, – teigė R. Žemaitaitis.

R. Žemaitaitis teigė, kad frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“ narys Juozas Imbrasas toliau liks Aplinkos apsaugos komiteto pirmininku.

Seimo socialdemokratų partijos frakcija kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją prašydama įvertinti Seimo narės Agnės Širinskienės elgesį dėl galimo Seimo nario priesaikos nesilaikymo – sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai – kai nesąžiningai siekdama išlaikyti politinę galią, būdama Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nare bei priklausydama šios partijos frakcijai, perėjo į „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakciją.

„Nieko nepadarysi, toks gyvenimas. Statutas yra. Gali socdemai kur nori, nors ir Dievui skųstis. Tegul pasižiūri Statutą, pagal Statutą viskas galima, – apie skundą kalbėjo R. Žemaitaitis. – Kažkodėl socdemams netrukdo, kad partijos pirmininkas teistas už korupciją ir vadovauja socialdemokratų partijai. Tai kur čia etika? Niekaip nesuprantu, jei sulaiko merą, bent sustabdo jo narystę, jei nuteisia – išmeta iš partijos, o socdemai partijos pirmininku pastato. Irgi keista.“

Parlamentarė Agnė Širinskienė formaliai prisijungė prie Seimo „tvarkiečių“, kad jie galėtų atkurti frakciją Seime. Nei ji pati, nei „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis neslepia, kad sprendimas yra tik formalumas, ji toliau liks sėdėti ten, kur sėdi – prie Seimo „valstiečių“, jai liks ir Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovės postas.

„Aš prisijungsiu prie Teisės ir teisingumo frakcijos. Tas yra svarbu norint sukurti Seime ir teisinę daugumą, nes statuto 40-asis straipsnis sako, kad daugumą Seime sudaro frakcijos, kurių partijos yra pasirašiusios koalicijos sutartį“, – anksčiau, prisijungusi prie „tvarkiečių“, kalbėjo A. Širinskienė.