„Tikrai niekas nesiūlė ir bet koks galimas siūlymas mane labai stipriai nustebino, – DELFI teigė V. Ušackas. – Visų pirma aš turiu kitų profesinių planų.“

V. Ušackas teigė, kad be kitų planų yra ir kita priežastis. Jis – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys. V. Ušackas teigė, kad dėl visų aplinkybių jis sunkiai įsivaizduoja, kad galėtų užimti šias pareigas.

„Svarstytinas variantas, jei visos politinės partijos, premjeras ir prezidentas siūlytų, bet tai čia teorinis dalykas, o ne politinė galimybė realiai. Juo labiau, kad turiu kitų profesinių planų, apie kuriuos pasakysiu vėliau rugsėjo mėnesį“, – teigė V. Ušackas.

Konservatorius taip pat pridūrė, kad net neturi jokio ryšio su R. Žemaitaičiu. „Neturiu, su juo gal net bendravęs nesu, gal kažkada prieš 10-15 metų“, – tvirtino V. Ušackas.

Prieš pasigirstant kalboms dėl V. Ušacko, buvo svarstoma, kad krašto apsaugos ministro postą galėtų užimti pats R. Žemaitaitis, nors ir šias kalbas pastarasis neigia. „Galite būti ramūs, drąsūs, nuraminkite Lietuvą, aš dirbu Seimo vicepirmininku, man šiandien yra pakankamai svarbios vicepirmininko pareigos. Plius esu partijos pirmininkas Man reikia ruoštis 2020 m. rinkimams. Vadovauti krašto apsaugos ministerijai nėra mano kompetencija. Galiu drąsiai pasakyti, kur galėčiau dirbti, tai yra teisingumas, vidaus reikalų ministerija, aplinkosauga, galbūt sveikata, bet tikrai ne krašto apsauga. Nors NATO delegacijos vadovu aš irgi buvau“, – sakė R. Žemaitaitis ketvirtadienį po koalicinės tarybos.

Jis sakė, kad partija į šį postą yra numačiusi asmenį, kuris yra buvęs diplomatu, ambasadoriumi.

Jis neatsako į klausimą, ar Raimundas Karoblis galėtų likti savo pareigose. „Liepos 19 d. pamatysite, kas bus ministras. Mano žiniomis, žmogus, kuris yra pateiktas, yra tinkamas“, – sakė R. Žemaitaitis.