„Visi galime kolegiškai apsižodžiuoti, bet dabar girdžiu, jis kaltina mane, kad važinėju į Maskvą. Esu buvęs Maskvoje, kai man buvo 5 metai, pravažiuodamas. (...) Absurdas. Jokio bendradarbiavimo nebuvo, nesu susitikęs su nė vienu atstovu (profsąjungų. – ELTA)“, – „Žinių radijui“ sakė V. Bakas.

„Šitaip neatsakingai šnekėti, tai parodo žmogaus tam tikrą lygį. Spaudoje galima daug ką parašyti, ypač tada, kai pakiša Rusijos ambasada dokumentus ir visokiuose portaluose pradeda juos interpretuoti, parašomi dalykai, kurių niekada nebuvo. Bet kai partijos pirmininkas, pretenduojantis į krašto apsaugos ministrus, dergia savo valstybės komiteto vadovą visiškai nebūtais dalykais, – tai rimta. Mes galime įsivaizduoti, kas bus toliau“, – teigė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas.

ELTA primena, kad antradienį LRT televizijos studijoje R. Žemaitaitis teigė, kad V. Bakas turi ryšių su Maskva.

„Nepamirškite, gal kažkas pamiršo istoriją, tai ponas Bakas buvo tas, kaip mes vadindavome, ryšininkas Rusijoje ir su savo profesinėmis sąjungomis sėkmingai Kremliuje mokosi. Toks irgi įdomus dalykas gyvenime. Bet čia reikėtų palikti jam pačiam“, – tuomet sakė TTP pirmininkas R. Žemaitaitis.

Kaip jau buvo skelbta, V. Bakas pareiškė išeinantis iš LVŽS frakcijos Seime dėl kelių priežasčių – pirmiausia, kad partija nebesilaiko aukšto politikos standarto, kad naujoje koalicinėje sutartyje nebeliko antikorupcinės darbotvarkės, kad Krašto apsaugos ministerijos valdymo sritis atiduota teisiamai TTP.