„Galite būti ramūs, drąsūs, nuraminkite Lietuvą, aš dirbu Seimo vicepirmininku, man šiandien yra pakankamai svarbios vicepirmininko pareigos. Plius esu partijos pirmininkas Man reikia ruoštis 2020 m. rinkimams.

Vadovauti krašto apsaugos ministerijai nėra mano kompetencija. Galiu drąsiai pasakyti, kur galėčiau dirbti, tai yra teisingumas, vidaus reikalų ministerija, aplinkosauga, galbūt sveikata, bet tikrai ne krašto apsauga. Nors NATO delegacijos vadovu aš irgi buvau“, – sakė R. Žemaitaitis ketvirtadienį po koalicinės tarybos.

Jis sakė, kad partija į šį postą yra numačiusi asmenį, kuris yra buvęs diplomatu, ambasadoriumi.

„Mūsų Tvarkos ir teisingumo pateiktas kandidatas manau, kad bus paskirtas ministras. Buvo du kandidatai, vienas iš jų atsisako, o buvęs ambasadorius arba diplomatas sutinka užimti šitas pareigas“, – sakė R. Žemaitaitis.

Jis neatsako į klausimą, ar Raimundas Karoblis galėtų likti savo pareigose.

„Liepos 19 d. pamatysite, kas bus ministras. Mano žiniomis, žmogus, kuris yra pateiktas, yra tinkamas“, – sakė R. Žemaitaitis.

Spręs ir dėl kultūros viceministro

Tvarka ir teisingumas, pagal koalicijos sutarimą, turėtų spręsti ir dėl asmens į kultūros viceministrus.

„Mes esame sutarę. Ministras tinka tiek mūsų partijos atstovams, tiek „valstiečių“ frakcijai. Dabar yra klausimas dėl viceministrų. Mes manytume, kad viceministrai turėtų keistis, Klausimas – kiek jie turėtų keistis. Vienas viceministras priklauso mums. Žiūrėsime, kas galėtų užimti tas pareigas“, – sakė R. Žemaitaitis.

Pasak jo, Seimo narys viceministru būti negali.

„Tai gali būti eilinis partijos narys, gali būti ne partijos narys, žmogus, kuris mums daug prisideda prie rinkimų. Mūsų Ona Valiukevičiūtė yra šitoje srityje profesionalė, dirbanti labai daug metų, ir žinanti kultūros srities darbuotojus, žmones, kurie galėtų užimti šią poziciją. O. Valukevičiūtei patikėta teisė pasižiūrėti, kas galėtų užimti šį postą“, – sakė R. Žemaitaitis.

Jis neatmetė, kad savo pozicijoje gali likti ir dabartinė viceministrė.

„Kaip mums Onutė patars, taip, ko gero, mes ir darysime“, – sakė R. Žemaitaitis.