S. Skvernelio teigimu, visi ministrai bus suderinti su G. Nausėda ir tik tuomet bus kalbama apie konkrečius pasikeitimus Ministrų kabinete.

„Koalicinė sutartis nėra postų dalybos ir sutartyje nėra nei vieno punkto apie postų dalybas. Yra priedas dėl Vyriausybės formavimo, o jeigu bus realijos kitokios ir situacija reikalaus, viską galima koreguoti, persiderėti ir kalbėtis“, - trečiadienį Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

G. Nausėdos teigimu, dabartinis krašto apsaugos ministras R. Karoblis yra dirbantis gerai, tad nematytų rimtų priežasčių šiam darbo netęsti.

„Ponas Karoblis užsirekomendavo kaip gerai dirbantis savo darbą, gerai susipažinęs su tarptautinių organizacijų vidine virtuve, turintis gerus kontaktus, turintis aiškią viziją ir, tiesą sakant, kai kuriais klausimais man yra tekę šiek tiek padirbėti (...). Matau profesionalų žmogų, dirbantį ne iš politinių paskatų, o dirbantį vertybiniu pagrindu. Nematau rimtų argumentų, kodėl negalėtų dirbti toliau“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad penktadienį Seime keturių partijų, daugiau nei mėnesį trukusių derybų metu formavusių valdančiąją koaliciją – „valstiečių“, „tvarkiečių“, „socialdarbiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkai pasirašė koalicinę sutartį. Be Vyriausybės programos punktų suderinimo, buvo pasidalinti ir ministrų postai. Žemės ūkio bei Užsienio reikalų ministerijų postai atiteko Socialdemokratų darbo partijai, „Tvarka ir teisingumas“ paskirs naująjį krašto apsaugos ministrą, o Susisiekimo bei Vidaus reikalų ministerijų portfeliai atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos prerogatyvai.

Ministrus skiria prezidentas ministro pirmininko teikimu.