„Jis labai stipriai klysta dėl mūsų ketinimų antikorupcinėje darbotvarkėje. Aš šitoje vietoje sakau, kad tai yra mūsų prioritetas, ir manau, kad mes netrukus matysime rezultatus“, - trečiadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, problema yra ta, kad kai kurie parengti įstatymų projektai prieštarauja Konstitucijai, todėl juos reikia tobulinti.

„Antikorupcinė darbotvarkė yra prioritetas, aš netgi kontroliuoju tą eigą. Į koalicinę sutartį nėra įrašyti įstatymų pavadinimai, nes tai pirmiausia būtų įdomus precedentas, kad į koalicinę sutartį įrašomi kelių įstatymų pavadinimai. Tai keistas žanras. Kita vertus, kai kurie įregistruoti projektai prieštarauja Konstitucijai, todėl dabar jie taisomi ir artimiausiu metu bus registruojami, ir tikrai prioriteto tvarka bus pateikti, svarstomi ir priiminėjami. Bet jie negali prieštarauti Konstitucijai“, - sakė R. Karbauskis.

Jis tikisi, kad Lietuvos žmonės įsitikins, kad V. Bako pasakyti žodžiai yra netiesa.

„Labai tikiuosi, kad po kokių trijų, keturių mėnesių bet kuris Lietuvos gyventojas galės konstatuoti, kad V. Bako pasakyti žodžiai, kad mums tai ne prioritetas ir kad mes nesiruošiame rūpintis tuo, kad su korupcija valstybėje būtų pabaigta, tai yra netiesa“, - sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat užtikrino, kad visi sprendimai „valstiečių“ frakcijoje yra išdiskutuoti ir absoliučia balsų dauguma jiems pritarta.

„V. Bakas buvo vienintelis, kuris pasakė, kad jeigu mes sudarysime koaliciją su frakcija „Tvarka ir teisingumas“, jis išeis iš frakcijos. Man atrodo, kad pagrindinė priežastis yra ta, kad V. Bakas nenorėjo šitos koalicijos būtent dėl to, kad galbūt tai santykis jo su konservatoriais ir noras, kad mes būtume mažumoje ir tiesiog kontroliuojami konservatorių partijos“, - svarstė R. Karbauskis.
Jis pastebėjo, kad V. Bakas nėra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys.

Kaip ELTA jau skelbė, „valstiečių“ frakcija palikęs Seimo narys V. Bakas sakė esąs nusivylęs, kad partija atsisakė deklaruotos stiprios antikorupcinės darbotvarkės, sudarė koaliciją su teisiamomis partijomis ir teisiamai partijai atidavė krašto apsaugos ministro portfelį.

Jis apgailestavo, kad per derybas buvo „išmesta visa antikorupcinė darbotvarkė“.