G. Nausėda teigė, kad pagrindiniai komandos žmonės jau yra rasti ir su jais susitarta. „Šie žmonės yra pasirengę dirbti valstybei. Tai yra labai svarbi žinia, nes tai profesionalūs žmonės, kurie turbūt galėtų dirbdami alternatyvų darbą finansine to žodžio prasme uždirbti daugiau, tačiau jie yra pasirengę atiduoti savo jėgas Lietuvai, prisidėti savo žiniomis prie to, kad gerovės valstybė Lietuvoje būtų įgyvendinama greičiau“, – prieš įvardydamas pareigas kalbėjo išrinktasis prezidentas.

Prezidento kanceliarijos vadove skiriama Algė Budrytė, anksčiau vadovavusi G. Nausėdos rinkiminiam štabui. Prezidento kabineto vadovė bus Ieva Ulčickaitė. Užsienio politikos grupei vadovaus Asta Skaisgirytė-Liauškienė.

Naujai aplinkos ir infrastruktūros grupei vadovaus Jaroslavas Neverovičius. Teisės grupės vadove bus Jūratė Šovienė, o ekonominės ir socialinės grupės vadovu taps Simonas Krėpšta.

Vidaus politikos grupei vadovaus Povilas Mačiulis. Komunikacijos grupei vadovaus Aistis Zabarauskas.

Nacionalinio saugumo grupės vadovas bus paskelbtas liepos pabaigoje. Vis dar renkamasi, kas vadovaus švietimo grupei.

„Man reikia ne pritarėjų, man tikrai reikia patarėjų, kurie suprastų savo vaidmenį ir suprastų to vaidmens atsakomybę“, – kitą rytą po prezidentinių rinkimų DELFI paklaustas apie tai, pagal kokius kriterijus burs savo komandą, kalbėjo G. Nausėda.

Jis pridūrė, kad pirmiausia ir svarbiausia kandidatų savybė – profesionalumas. „Pirmiausia – profesionalumas ir geras savo srities išmanymas, kuris yra absoliučiai kertinė savybė. Padorumas – kas be ko. Manau, kad man reikalingi žmonės, kurie nesistengtų pritarti manajai nuomonei, ypač tais atvejais, kai ji nėra iki galo susiformavusi, kad jie padėtų man ją susiformuoti. O jei aš turiu kažkokią išankstinę nuomonę, galėtų ir kritiškai ją įvertinti, apšaudyti ir tada galėtume priimti optimalų sprendimą, optimalų variantą“, – interviu DELFI gegužę kalbėjo G. Nausėda.

Prezidento kanceliarijos vadovė Algė Budrytė

Rinkiminės kampanijos metu G. Nausėdos štabui vadovavusi A. Budrytė – ekonomistė, ekonomikos mokslų magistro studijas baigusi Jungtinėse Amerikos Valstijose.

A. Budrytė yra dirbusi SEB banko vyriausiąja analitike, taip pat vadovavusi „Swedbank“ Asmeninės bankininkystės departamentui. Yra vadovavusi ir analizės departamentui investicijų banke „Finasta“. Kurį laiką A. Budrytė dirbo portalo „15min“ direktoriaus pavaduotoja.

Algė Budrytė

Prezidento kabineto vadovė bus Ieva Ulčickaitė

I. Ulčickaitė rinkiminės kampanijos metu prisidėjo prie G. Nausėdos komandos, o anksčiau yra vadovavusi Žemės ūkio ministerijos Europos Sąjungos reikalų koordinavimo skyriui.

Rinkiminės kampanijos metu ji organizavo vizitus bei renginius šalyje bei užsienyje.

Užsienio politikos grupės vadovė Asta Skaisgirytė-Liauškienė

Užsienio politikos grupei vadovaus ambasadorė Asta Skaisgirytė-Liauškienė. Iki šiol ji ėjo Užsienio reikalų ministerijos politikos departamento direktorės pareigas.

Diplomatė A. Skaisgirytė-Liauškienė yra baigusi Vilniaus universiteto Filologijos fakultetą. Prancūzijoje studijavo tarptautinius santykius.

Asta Skaisgirytė Liauškienė

Kurį laiką yra dirbusi korespondente, vėliau - Lietuvos Respublikos (LR) Aukščiausios tarybos-Atkuriamojo Seimo Tarpparlamentinių ryšių biuro vadove. 1998–2003 m. buvo Lietuvos ambasadorė Prancūzijoje, 2002–2003 m. - ambasadorė Tunise. 2006–2009 m. - ambasadorė Izraelyje.

2009 m. tapo Užsienio reikalų ministre ministerijai vadovaujant Vygaudui Ušackui. Tas pačias pareigas ėjo ir ministru tapus A. Ažubaliui.

Nuo 2012 iki 2017 m. buvo Lietuvos ambasadorė Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje, Omano Sultonatui, Etiopijos Federacinei Demokratinei Respublikai ir Portugalijos Respublikai.

Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovas Jaroslavas Neverovičius

J. Neverovičius – buvęs energetikos ministras. Ministerijai vadovavo 2012-2014 metais.

Lenkų kilmės politikas ir diplomatas 2006–2008 ėjo užsienio reikalų viceministro pareigas.

Varšuvoje ekonomikos mokyklą baigęs J. Neverovičius yra dirbęs Lenkijos banko „Citibank“ projektų vadovu. 2001-2004 m. – vyr. specialistas Lietuvos ambasadoje Vašingtone.

Jaroslavas Neverovičius

2006 m. buvo paskirtas Užsienio reikalų ministerijos viceministru. Tuo metu J. Neverovičius priklausė Lietuvos lenkų rinkimų akcijai.

Nuo 2008 iki 2012 m. – „LitPolLink“ valdybos pirmininkas.

Teisės grupės vadovė Jūratė Šovienė

Teisės grupės vadove bus ilgametė Konkurencijos tarybos pirmininko pavaduotoja J. Šovienė.

Vilniaus universitete J. Šovienė yra įgijusi teisės magistro laipsnį. Vėliau trylika metų dirbo Konkurencijos taryboje: Pramonės ir statybos skyriaus vyr. specialiste, vėliau Teisės skyriaus vyr. specialiste, taip pat ir Teisės skyriaus vedėja.

Jūratė Šovienė

Beveik prieš dešimtmetį dėstė administracinio proceso teisę Mykolo Romerio universitete.

Yra dirbusi juristo padėjėja privačioje įmonėje.

Ekonominės ir socialinės grupės vadovas Simonas Krėpšta

Ekonominės ir socialinės grupės vadovu taps dabar Lietuvos banko Finansinio stabilumo departamento direktorius Simonas Krėpšta.

Simonas Krepšta

Vidaus politikos grupės vadovas Povilas Mačiulis

Rinkiminiame G. Nausėdos štabe dirbęs P. Mačiulis anksčiau yra ėjęs Kauno miesto vicemero pareigas. P. Mačiulis dirbo kartu su Visvaldu Matijošaičiu.

Iki tol P. Mačiulis dirbo Kauno miesto taryboje, buvo V. Matijošaičio visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ narys.

P. Mačiulis iš Kauno miesto vicemero posto, Kauno miesto tarybos ir „Vieningo Kauno“ pasitraukė praėjusių metų rugsėjį. Pasitraukęs prisidėjo prie Vygaudo Ušacko komandos konservatorių vidinių rinkimų metu.

Povilas Mačiulis

Po to, kai vidiniuose konservatorių rinkimuose pergalę pelnė I. Šimonytė, V. Ušackas pasitraukė iš prezidentinių rinkimų kovos, o P. Mačiulis po kelių mėnesių prisijungė prie G. Nausėdos komandos.

Komunikacijos grupės vadovas Aistis Zabarauskas

Rinkiminės kampanijos metu su G. Nausėda dirbęs A. Zabarauskas toliau lieka toje pačioje komandoje ir tęs darbus komunikacijos srityje.

Aistis Zabarauskas

A. Zabarauskas – ilgametis ryšių su visuomene agentūros „Integrity PR“ projektų direktorius. Agentūroje „Integrity PR“ dirbo 14 metų. Prieš tai septynerius metus jis dirbo žurnalistu LRT.

Atstovas spaudai Antanas Bubnelis

Prezidento atstovu žiniasklaidai paskirtas komunikacijos specialistas Antanas Bubnelis pastaruosius dvejus metus buvo įmonės „Bitė Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovas.

Anksčiau jis yra dirbęs vandens tiekimo bendrovėje „Vilniaus vandenys“, telekomunikacijų bendrovėje „Teo“, viešųjų ryšių įmonėse, naujienų agentūroje BNS.

Antanas Bubnelis

37 metų A. Bubnelis yra baigęs ryšių su visuomene magistro studijas Vilniaus universitete ir vadovų mokymo programą Baltijos vadybos institute BMI.