„Esu ramus ta prasme, kad jau kaip ir suprantu, jog šitas etapas baigiasi, reikia ieškoti naujų iššūkių. Buvome susitikę su prezidente, kuri gerai pasakė, kad kiekvienas naujas iššūkis yra galimybė. Ir į tai reikia žiūrėti kaip į galimybę, naują pradžią. Taip ir žiūriu“, – Eltai sakė G. Surplys.

Ministras teigė, kad Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną procesai, jam netenkant ministro posto, neturėtų sutrikti, kadangi perkėlimas vykdomas Vyriausybės protokolinio pavedimo pagrindu.

„Yra ir naujos koalicinės sutarties priede dėl Vyriausybės sudarymo, įrašyta atskirtu punktu. Tai manau, kad naujasis ministras, kad ir kas jis būtų, ir toliau vykdys tą procesą“, – teigė G. Surplys.

ELTA primena, kad dar gegužės 30 d. „valstiečiai“, „tvarkiečiai“ ir„socialdarbiečiai“ pasirašė memorandumą ir pradėjo ilgas derybas, prie kurių vėliau prisijungė ir LLRA-KŠS, dėl valdančios koalicijos formavimo – derino Vyriausybės programą bei dalinosi ministrų postus. Pastarųjų partijų pirmininkai kartu su premjeru S. Skverneliu Seime pasirašė koalicinę sutartį.

Jos pagrindu žemės ūkio ministro postas atiteko „socialdarbiečiams“, kurie į jį turėtų deleguoti savo frakcijos narį.