„Aš įsivaizduoju prie tos retorikos, kokia yra, kad jis tikrai nereaguos (į tarybos sprendimą – BNS). O klausimas kitas, kad aišku, mes nueisime į Seimą ir Seimas balsuos pagal atleidimo procedūras. (...) Bet bus parodyta, kad visa ta akcija, kuri vyko beveik mėnesį laiko pasakojant, kad tai yra kerštas – tai yra melas, tiesiog paprasčiausias bukas melas“, – Žinių radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Žmogus nori išsaugoti savo postą ir dėl to daro viską“, – pridūrė jis.

R. Karbauskis taip pat pabrėžė, kad Seimo pirmininko pozicija sudarant koaliciją paaukota siekiant išsaugoti kuo daugiau atsakomybės sferų Vyriausybėje.

„Suvesdamas į mane, į kažkokį menamą kerštą, jis bando pasakyti, koks aš esu nuskriaustas, kaip mane skriaudžia tas blogas Karbauskis. Bet esmė tame, kad tuos sprendimus priiminėjo frakcija, o dabar priiminės partija“, – kalbėjo jis.

Praėjusį penktadienį valdančiosios koalicijos sutartį pasirašę „valstiečių“, „socialdarbiečių“, „tvarkiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos politikai sutarė, kad Seimo pirmininko postas turi atitekti „socialdarbiečiams“.

Tuo metu valdančiųjų partijų politikai sutiko palaukti, ką šiuo klausimu pasakys „valstiečiai“ per liepos 15 dieną vyksiantį partijos tarybos posėdį.

Tačiau parlamento vadovas V. Pranckietis jau anksčiau teigė, kad neatsistatydins, o jo atleidimas yra „valstiečių“ pirmininko Ramūno Karbauskio keršto akcija, taip pat V. Pranckietis tikino, kad bet kokiu atveju klausimą dėl jo atleidimo spręs visas parlamentas.