„Mes sužinojome kaip ir visi, nes dar ryte vykusiame mūsų frakcijos susirinkime vienas iš frakcijos narių uždavė klausimą, kada mes sužinosime (ar premjeras lieka poste - ELTA) ir premjeras pajuokavo, kad atsiųs žinutę“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė LVŽS lyderis.

Vis dėlto, pažymėjo R. Karbauskis, buvo tikimasi, jog S. Skvernelis liks Vyriausybės vadovu, nes premjeras aktyviai dalyvavo koalicinėse derybose.

„Mes nežinojome, bet tikėjomės ir buvo laukiama, kad taip bus, nes sudarant koaliciją premjeras dalyvavo, pasirašė vieną iš protokolų dėl Vyriausybės formavimo principų, tai mes tikėjomės, kad tas sprendimas bus toks“, - sakė LVŽS pirmininkas.

Atsarginio varianto, kas galėtų pakeisti nusprendusį trauktis iš premjero pareigų S. Skvernelį, teigia R. Karbauskis, „valstiečiai“ neturėjo.

„Aš manau, kad jei S. Skvernelio sprendimas būtų kitoks, jis būtų kartu sėdėjęs su visa mūsų komanda ir kartu galvotume, ką darom“, - pasakojo R. Karbauskis.

Nepaisant jo paties bei ministro pirmininko nuomonių išsiskyrimo kai kuriais klausimais, tai, pasakojo R. Karbauskis, neturėjo įtakos S. Skvernelio apsisprendimui likti poste.

„Esu įsitikinęs, kad Saulius (Skvernelis - ELTA) pirmiausia galvoja apie valstybę ir jo sprendimai visą laiką tuo paremti“, – sakė R. Karbauskis.

Vykstant deryboms dėl valdančiosios koalicijos formavimo, S. Skvernelis nevengė kritikos, teigdamas, jog kai kurie koalicijos partnerių reikalavimai yra nerealistiški, o „valstiečių“ partiją buvo įvardinęs kaip stokojančią demokratiškumo.

Antradienį premjeras pranešė, jog lieka užimame poste, o jo pažadas, esą pralaimėjęs rinkimus trauksis, teigė S. Skvernelis, buvo paremtas emocijomis.