Tai antradienį BNS patvirtino Panevėžio rajono savivaldybės meras Povilas Žagunis.

„Turėjo pirmadienį jam būti paskutinė darbo diena“, – sakė jis.

Mero teigimu, savivaldybės atstovai susitiko su poliklinikos vadovybe ir nusprendė, kad A. Šukys toliau dirbti negali. Panevėžio rajono poliklinikoje buvęs logopedas pastaruoju metu dirbo skubios medicinos pagalbos slaugos specialistu.

Šiam sprendimui pritarė ir poliklinikos vyriausiąją gydytoją pavaduojanti Danutė Pajėdienė. Ji prieš kelias savaites BNS teigė, jog nemato pagrindo atleisti už sukčiavimą ir nepilnametės tvirkinimą nuteisto mediko, tačiau vėliau poziciją pakeitė.

„Mes gavome nutarimus ir mūsų pozicija pasikeitė (...), nes gavome juridinį pagrindą“, – sakė D. Pajėdienė.

Panevėžio apylinkės teismas šių metų birželio pabaigoje logopedu dirbusį A. Šukį pripažino kaltu dėl sukčiavimo. Buvusiam medikui teismas skyrė galutinę, subendrintą vienerių metų laisvės apribojimo bausmę ir 3 tūkst. eurų baudą.

Panevėžio policijos atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta daugiau nei 100 atvejų, kai jis neva teikė kalbos korekcijos paslaugas pacientams, nors iš tiesų to nedarė, bet atlygį gaudavo.

Kai kuriems jų šios paslaugos buvo teikiamos ne vienerius metus, po 10-20 kartų kasmet. Medikas galėjo gauti 7,2 tūkst. eurų dydžio atlyginimą.

A. Šukys šių metų pradžioje buvo nuteistas ir kitoje byloje – dėl nepilnametės mergaitės tvirkinimo, jam buvo skirta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė.

Greitosios pagalbos darbuotoju A. Šukys dirbo ilgą laiką, tačiau kartu dirbo ir logopedu. Iš logopedo pareigų jis buvo atleistas praėjusiais metais.

Tačiau medikas toliau kurį laiką toliau dirbo poliklinikoje, jis važinėjo su greitosios pagalbos brigadomis pagal iškvietimus pas pacientus į namus.