„Šiandien esu užpildęs prašymą, kad būčiau perkeltas iš Ekonomikos į Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą. Dar turėtų būti balsavimas“, – DELFI sakė G. Landsbergis.

Antradienio popietę G. Landsbergis patvirtintas NSGK nariu.

Pasak jo, pagal kvotas šis pageidavimas atitinka tą realybę, kuri yra Seime.

„Kadangi Bronius Matelis prisijungė Ekonomikos komitete, tai vienam iš mūsų reikėjo trauktis, o Rasa Juknevičienė pasitraukė, nes buvo išrinkta į Europos Parlamentą.

Man atrodo, kad NSGK yra ypatingai svarbus, kalbant ir apie bendrus darbus, kuriuos pavyko nuveikti komitete mūsų frakcijai kartu su kitomis frakcijomis, ir su tuo pačiu V. Baku taip pat. Aš asmeniškai rėmiau ir jo buvusį tyrimą. Manau, kad surėmus pečius galima daug ką nuveikti“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Norėtų, kad Bakas liktų pirmininku

TS-LKD pirmininko nuomone, būtų geriausia, jeigu V. Bakas liktų NSGK pirmininku. Pasak jo, tai būtų logiška, „ypač turint galvoje, kad „valstiečiai“ deda visas pastangas, kad ponia Širinskienė išliktų Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininke, nors ji pasitraukė iš frakcijos“.

„Man atrodo, kad taikant tas pačias analogijas būtų galima siekti tokio kompromiso. Juo labiau, kad ir Tėvynės sąjunga turi vieną nepanaudotą kvotą, vieną žmogų, kuris galėtų būti kur nors skirtas. Manau, kad mūsų kvotą būtų panaudoti tuo pačiu principu, kaip „valstiečiai“ tas kvotas yra persidalinę per tris frakcijas, kad ponas Bakas išsaugotų poziciją“, – sakė G. Landsberis.

Jis taip pat patikino, kad, jei V. Bakas pats to pageidautų, TS-LKD frakcijos durys būtų jam atviros.

„Esu ne kartą sakęs, kad mūsų frakcija yra atvira visiems Seimo nariams, kuriuos mes vertiname, kad jie yra Lietuvos pusėje. Ponas Bakas yra tą įrodęs savo darbais“, – sakė G. Landsbergis.