„Sprendimas frakcijos nenustebino, nes V. Bakas sakė, kad, jeigu koalicija bus sudaryta dalyvaujant Tvarkos ir teisingumo frakcijai, jis išeis iš frakcijos. Kita vertus, jis agitavo už mažumos Vyriausybę, kurią remtų konservatoriai.

Mūsų frakcijoje nuostabos jokios nebuvo. Tai brendo, nes kiekvieną dieną – pareiškimai, nebuvo remiantys koaliciją, kuri buvo sudaryta. O vienintelė didelė koalicija, kuri galėjo būti, buvo šita“, – sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, nėra jokios praktinės arba teorinės galimybės, kad V. Bakas, palikęs frakciją, liktų ir NSGK pirmininku. Jo manymu, nėra įmanoma ir tokia situacija, kaip susiklostė su Viktoru Pranckiečiu, kuris nepaisant koalicinių susitarimų nesitraukia iš Seimo pirmininko pareigų.

Valstiečių žaliųjų pirmininkas teigė teigiamai vertinąs V. Bako darbą NSGK, ir žadėjo, kad pradėti darbai bus tęsiami.

„Jis savo pareigas atliko gerai. NSGK tyrimas, kuris buvo atliktas, yra tikrai didelės apimties. Tikiuosi, kad nežiūrint , kad jis nebebus komiteto pirmininkas, visi darbai, kurie buvo ten pradėti, ir įstatymo projektai, užkardant korupciją, bus priimti. Galbūt jis kažkiek stengdavosi parodyti, kad tai jo, kaip pirmininko, prioritetas, bet tai yra prioritetas visos mūsų frakcijos“, – sakė R. Karbauskis.

Sprendimą pranešė antradienį

Kaip rašė BNS, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas paliko „valstiečių“ frakciją.

Pranešimą apie tai antradienį paskelbė Seimo posėdžiui pirmininkavęs „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis.

V. Bakas BNS atsisakė nurodyti pasitraukimo priežastis ir žada tai padaryti trečiadienį surengęs spaudos konferenciją.

NSGK vadovas pranešė dirbsiąs Mišrios Seimo narių grupės nariu.

V. Bakui pasitraukus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijoje liko 49 Seimo nariai. Be to, mažėja ir valdančiajai koalicijai priklausančių parlamentarų – liko 75 Seimo nariai iš 141.