Apie tai, kad valdančiųjų žaliavalstiečių atstovų kaita galima ir naujojoje Vyriausybėje, pirmasis prabilo premjeras Saulius Skvernelis.

Jis žurnalistams teigė, kad gali keistis ir kai kurie LVŽS partijos deleguoti ministrai, „kurie galvoja toliau nebetęsti darbo“.

Pagal koalicijos sutartį, Finansų ministerija, kuriai vadovauja V. Šapoka, ir toliau išlieka LŽVS įtakoje.

Tačiau DELFI šaltiniai teigia, esą dabartinis ministras V. Šapoka po Prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos liepos 12-ąją iš naujo formuojamoje Vyriausybėje dirbti neketina.

Kol kas neaišku, kokios priežastys lėmė tokį apsisprendimą – naujas darbo pasiūlymas ar baimė, kad naujoji keturių politinių partijų koalicija, artėjant Seimo rinkimams, gali niekais paversti iki šiol finansų ministro gana griežtai ir sėkmingai reguliuotą valstybės mokesčių politiką.

Pats V. Šapoka šiuo metu yra tarnybinėje komandiruotėje Briuselyje. Jis telefonu nepasiekiamas.

Antradienį DELFI susisiekus su ministro patarėja Raminta Stanaityte – Česnuliene, pastaroji nenorėjo kalbėti apie savo boso ateitį naujojoje Vyriausybėje.

„Kalbų yra visokių, tačiau koks yra sprendimas – ministras pats įvardins trečiadienį, kai grįš į Lietuvą“, - sakė V. Šapokos patarėja.