„Aš nematau jokio konflikto, tai yra diskusijos dėl tolimos ateities, dėl politinės partijos (...) Tai daugiau politiniai dalykai, politinės diskusijos, kurios vienoje ar kitoje politinėje jėgoje vyksta“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Jis tvirtino su R. Karbauskiu bendraująs kaip ir anksčiau.

„Bendraujame kaip ir bendravome, nereikia ieškoti kokių nors sąmokslo teorijų, tiesiog diskusijos ir nuomonių išsiskyrimas būna, bet aš tikrai bendrauju su visais ir bendrauju su juo“, – teigė S. Skvernelis.

R. Karbauskis savo ruožtu tvirtino neturįs pretenzijų dėl premjero nuomonės.

„Niekas niekada dėl nuomonės reiškimo vienas kitam arba šiuo atveju premjerui pretenzijų nereiškia, tiesiog mano vakar buvo pasakyta, kad gelbėti mūsų nereikia. Premjeras šiandien minėjo, kad šiek tiek buvo hiperbolizuotas jo noras, čia jau galbūt patarėjo pastangomis“, – antradienį Seime žurnalistams sakė „valstiečių“ lyderis.

S. Skvernelis sekmadienį transliuotame interviu „Lietuvos ryto“ televizijai pareiškė, kad svarstytų tapti partijos nariu ir kandidatuoti su ja 2020 metų Seimo rinkimuose, jeigu ši politinė jėga pasikeistų.

„Norisi, kad ta politinė partija (...) būtų demokratinė, vertybėmis pagrįsta, demokratiniais principais, diskusijomis paremta politinė jėga“, – sakė jis.

Jis tvirtino, kad „į tokią partiją, kokia ji šiandien yra, man įstoti būtų sunku“.

Pirmadienį premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas pareiškė, kad S. Skvernelis svarstytų galimybę tapti partijos pirmininku, jeigu ši keistųsi.

Reaguodamas į tai R. Karbauskis atkirto, kad jam nepriimtinos S. Skvernelio sąlygos dėl įstojimo į partiją ir kad poreikio ją „gelbėti“ nėra.

Antradienį „valstiečių“ lyderis vylėsi, kad iki Seimo rinkimų jo vadovaujamos partijos nei pavadinimas, nei vertybės nesikeis.

Tuo metu S. Skvernelis tvirtino, kad jam ne kartą reikėjo užsienio kolegoms paaiškinti, „kaip politiškai valstiečiai ir žalieji yra viena politinė partija“.

S. Skvernelis 2016 metų „valstiečių“ Seimo rinkimų sąraše buvo įrašytas pirmu numeriu ir įvardytas kaip kandidatu į premjerus, bet į partiją taip ir neįstojo.