G. Nausėdos atstovas spaudai Aistis Zabarauskas BNS sakė, kad būsimasis šalies vadovas su premjeru aptars ministrų atrankos politiką.

Sprendimą dėl savo ateities ministro pirmininko pareigose S. Skvernelis paskelbs praėjus porai valandų po susitikimo.

Praėjusią savaitę naują koalicijos sutartį pasirašius „valstiečiams“, „socialdarbiečiams“, „tvarkiečiams“ ir Lenkų rinkimų akcijai, daugumos partneriams atiteko penkios iš 14-os ministerijų.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija valdys Užsienio reikalų ir Žemės ūkio ministerijas, Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga gavo susisiekimo ir vidaus reikalų ministrų portfelius, o „Tvarka ir teisingumas“ deleguos krašto apsaugos ministrą.

Tai reiškia, kad Vyriausybėje tikriausiai pasikeis daugiau nei du ministrai, todėl po prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos liepos 12-ąją Seime teks balsuoti ne tik dėl pasitikėjimo S. Skverneliu, bet ir visa Vyriausybe.

S. Skvernelis žadėjo atsistatydinti iš pareigų po liepos 12-osios, jeigu pralaimės prezidento rinkimus. Premjeras juose liko trečias.

Tačiau po rinkimų ministras pirmininkas prisijungė prie derybų dėl valdančiosios daugumos ir teigė, kad įvairūs argumentai jį skatina likti pareigose.