„Kol kas tarybos darbotvarkės nėra, apie ją tiktai kalbama, kad galbūt galėtų būti tokie klausimai, turėtų būti paskelbta – kokie. Manau, kad turėtų labai aiškiai frakcija atsiklausti taryboje, ar frakcija turi atiduoti Seimo pirmininko postą kitai partijai“,– pirmadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Į klausimą, ar paliktų postą, jei taryba nuspręstų, kad reiktų keisti Seimo pirmininką, V. Pranckietis sakė, kad „tada frakcija turėtų taip, kaip privalu pagal Lietuvos Respublikos įstatymus, inicijuoti nepasitikėjimo arba atšaukimo procedūrą Seime“.

Pasiteiravus, ar pats savanoriškai neatsistatydintų, V. Pranckietis sakė, kad bus sprendžiama tada, kai bus sprendimas.

Jis nesiėmė vertinti „valstiečių“ partijoje tvyrančios atmosferos. „Matysime, kokia ta atmosfera bus liepos 15 d., kai bus tarybos posėdis“,– sakė V. Pranckietis.

Jam susidarė įspūdis, kad „socialdarbiečiai“ nepretenduoja į Seimo pirmininko postą.

„Tai yra vieša paslaptis, kad jie nepretenduoja į šį postą“, – sakė V. Pranckietis.

Vertindamas per derybas dėl valdančiosios koalicijos sudarymo iškovotus postus, V. Pranckietis sakė manąs, kad skaičiuojant proporcijas, „valstiečių“ partija yra „labai nuskriausta“.

Kaip ELTA jau skelbė, suformavus naują valdančiąją daugumą antradienį planuotas Seime balsavimas dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu nebus rengiamas. Šį klausimą ketinama svarstyti liepos 15 d. vyksiančiame „valstiečių“ tarybos posėdyje.

Tai po koalicinės sutarties pasirašymo praėjusį penktadienį pranešė Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis. „Bus partijos tarybos sprendimas ir po jo bet kokiu atveju Seimo pirmininkas turės priimti sprendimą“, - sakė R. Karbauskis.

Praėjusį penktadienį pasirašytoje koalicinėje sutartyje numatyta, kad Seimo pirmininko kandidatūrą siūlo Lietuvos socialdemokratų darbo partija.